agios-vasilis-ellada-708

Ο Άγιος Βασίλης, πέρασε από την Αθήνα λίγα λεπτά μετά τις 22:00 της Παραμονής των Χριστουγέννων ή τουλάχιστον αυτό ισχυρίζονται οι… κατάσκοποι της Βορειοαμερικανικής Διοίκησης Αεροδιαστημικής Άμυνας (ΝΟRAD) που για άλλη μια χρονιά «παρακολουθούν» στενά το ταξίδι του!

Τη στιγμή που εθεάθη πάνω από την ελληνική πρωτεύουσα, ο Άγιος Βασίλης είχε ήδη παραδώσει 2.735.306.953 δώρα σε όλο τον κόσμο. Επόμενη στάση του θα ήταν η Σαντορίνη, στην οποία θα έφτανε σε χρόνο… ρεκόρ, μόλις 3 δευτερόλεπτα από την αναχώρησή του από την Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αγιος Βασίλης ξεκίνησε το ταξίδι του χθες στις 13:00 ώρα Ελλάδος. Το ταξίδι του Αη Βασίλη ξεκινά κάθε χρόνο την παραμονή των Χριστουγέννων. Όποιος αγωνιά για το πότε θα φτάσει στο δικό του σπίτι, μπορεί να στείλει ένα mail στο noradtrackssanta@outlook.com και κάποιος εργαζόμενος της NORAD θα τον ενημερώσει για το που ακριβώς βρίσκεται το έλκηθρο.

Η NORAD, που επιβλέπει τον εναέριο χώρο της Βορείου Αμερικής μέσα από την ιστοσελίδα www.noradsanta.org, η οποία λειτουργεί σε επτά γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και κορεατικά) επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να διαπιστώνουν πού ακριβώς βρίσκονται ο Άη Βασίλης και τα ελάφια του (δείτε και εσείς που βρίσκεται ο Αγιος Βασίλης πατώντας ΕΔΩ).


Η NORAD παρακολουθεί το έλκηθρο του Αη Βασίλη εδώ και έξι δεκαετίες. Πρόκειται για ένα «έθιμο» που καθιερώθηκε με αφορμή ένα τυπογραφικό λάθος.

Όλα ξεκίνησαν το 1955, όταν ένα πολυκατάστημα στο Κολοράντο Σπρινγκς, όπου έχει την έδρα της η NORAD, δημοσίευσε διαφήμιση, στην οποία έδινε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Αη Βασίλη. Ο τηλεφωνικός αριθμός γράφτηκε λάθος, κι έτσι άρχισε να χτυπά ασταμάτητα το τηλέφωνο της NORAD.Μετά την αρχική έκπληξη, ο αξιωματικός υπηρεσίας άρχισε να εξηγεί στα παιδιά πως βοηθά τον Αη Βασίλη να βρίσκει την πορεία του μέσα από τα ραντάρ. Και η παράδοση συνεχίζεται ακόμη και σήμερα με επιτυχία.

iefimerida

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.