apple.22.12.708

Τα περισσότερα από τα προϊόντα της Apple κατασκευάζονται στην Κίνα και όχι τις ΗΠΑ. Γιατί όμως;

Η προφανής λογική εξήγηση είναι πως εκεί τα εργατικά χέρια είναι φθηνότερα από ό,τι στις περισσότερες άλλες χώρες του κόσμου. Ομως, σε συνέντευξή του ο Τιμ Κουκ τόνισε ότι δεν είναι αυτός η αιτία.


«Ο λόγος είναι η ικανότητα», είπε ο CEO της Apple. Οταν ρωτήθηκε αν οι Κινέζοι εργαζόμενοι είναι πιο ικανοί από τους Αμερικανούς ή τους Γερμανούς για παράδειγμα, ανέλυσε περισσότερο το σκεπτικό.

«Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής. Η Κίνα έδωσε τεράστια έμφαση στην κατασκευή και σε αυτό που θα λέγαμε επαγγελματικές δεξιότητες. Οι ΗΠΑ με τον καιρό έπαψαν να έχουν τόσα πολλά είδη επαγγελματικών δεξιοτήτων. Θα μπορούσαμε να βάλουμε όλους τους τεχνίτες που κατασκευάζουν και χειρίζονται εργαλεία σε ένα δωμάτιο. Στην Κίνα, θα έπρεπε να έχεις πολλά γήπεδα ποδοσφαίρου για να τους χωρέσεις», είπε ο Τιμ Κουκ.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το 2014 υπήρχαν 79.950 τέτοιοι τεχνίτες στις ΗΠΑ. Στην Κίνα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CBS στο οποίο μίλησε ο Κουκ ο αντίστοιχος αριθμός είναι 1 εκατομμύριο άτομα, πολλοί από τους οποίους εργάζονται στην Foxconn, η οποία κατασκευάζει τα περισσότερα προϊόντα της Apple.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.