ubs.16.12.527

Τρεις εισαγγελείς διασταυρώνουν με πυρετώδεις ρυθμούς τα στοιχεία που κατάσχεσαν με αυτά της λίστας της Ρηνανίας Βεστφαλίας, ενώ παίρνουν συνεχώς απαντήσεις και από την Τράπεζα της Ελλάδος μετά το αίτημά τους για διαβίβαση όλων των εμβασμάτων που έγιναν από το 2000 μέχρι το 2015 στην ελβετική UBS.

Με τον τρόπο αυτό προσδοκούν να φτιάξουν μία… υπερλίστα καταθετών στην ελβετική τράπεζα, η οποία τροφοδοτεί συνεχώς με στοιχεία τις αρχές. Από τις πρώτες ενδείξεις, μέσα στην λίστα υπάρχει… κάθε καρυδιάς καρύδι, με μέσον όρο καταθέσεων το 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Υπάρχουν βέβαια και επιχειρηματίες με έναν εξ’ αυτών να κατέχει 12 εκατομμύρια, ενώ βρέθηκαν και δύο ηθοποιοί με 1,5 εκατομμύριο ο καθένας, δικηγόροι, γιατροί αλλά και δημοσιογράφοι.


Επόμενος στόχος, η κατάθεση του νομοσχεδίου για την αυτο-καταγγελία, την αυθόρμητη δηλαδή παρουσία ενός καταθέτη στις αρχές, και την δήλωσή του ότι έχει «μαύρο» ποσό στην κατοχή του. Εάν το “ομολογήσει” πριν τον βρουν οι αρχές, τότε θα έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση αφού ο φόρος που θα πληρώσει δεν θα εμπεριέχει πρόστιμα και προσαυξήσεις. Υπάρχει μάλιστα η σκέψη, να δοθούν και άλλα κίνητρα, όπως για παράδειγμα εάν ο καταθέτης δεχθεί να αγοράσει ομόλογα του ελληνικού δημοσίου τότε ο φόρος θα “πέσει” ενώ την ίδια αντιμετώπιση θα έχει εάν αγοράσει ακίνητο ή εάν επιστρέψει όλο το ποσό σε εγχώρια τράπεζα…

Σε κάθε περίπτωση, στόχος είναι να έρθει μόνος του ο καταθέτης και να μην χρειαστεί να γίνει έλεγχος, γιατί δεν υπάρχουν…. ελεγκτές.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.