Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΑΝΚΟ ΑΕ: Υπογραφή σύμβασης για τη «Μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης Φερών Δήμου Αλεξανδρούπολης»

15 Δεκεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Θ. Καρυπίδης: «Η γνώση και η εξειδίκευση πρέπει να ταξιδεύουν»…

anko karyp alejandΤη Δευτέρα 14/12/2015 υπογράφηκε, από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου (Δ.Σ.) της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε. – ΑΝΚΟ και Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Καρυπίδη  Θεόδωρο και το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης κ. Λαμπάκη Ευάγγελο, η σύμβαση για τη «Μελέτη σκοπιμότητας – βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης Φερών Δήμου Αλεξανδρούπολης».

Στην εποχή της ενεργειακής φτώχειας, της ανάγκης για μείωση του κόστους ζωής και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής, της εξοικονόμησης ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και των πόρων η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παίρνει πρωτοβουλίες.

Σε επιβεβαίωση των παραπάνω, το έργο του Διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ δεν θα πρέπει να διασχίζει απλώς τις περιοχές αλλά να αφήνει το αποτύπωμα της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης  (Ε.Κ.Ε.) και να συμβάλλει στην ανάπτυξή τους. Η τηλεθέρμανση Φερών είναι ένα έργο που οραματίστηκε η Δημοτική Αρχή Αλεξανδρούπολης,  αξιοποιεί στο έπακρο τον αγωγό και τροχοδρομείται με την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της ΑΝΚΟ.

Για την Εταιρεία μας είναι μία ευκαιρία ενίσχυσης της εξωστρέφειας και μας ικανοποιεί γιατί, το έργο της είναι αποδεκτό και χρήσιμο σε επίπεδο χώρας.
anko karyp alejand 2
Στις υπηρεσίες μας περιλαμβάνονται ο ενεργειακός και τεχνικός προσδιορισμός του έργου (σημερινές και μελλοντικές ενεργειακές ανάγκες, ο αρχικός σχεδιασμός και οι βασικές τεχνικές επιλογές του δικτύου τηλεθέρμανσης, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και η χωροθέτηση των μονάδων παραγωγής θερμότητας), η χρηματοοικονομική και οικονομική ανάλυση (οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας – ανάλυση ευαισθησίας, πρόταση φορέα υλοποίησης και λειτουργίας του έργου – τιμολογιακή πολιτική, κοινωνική και περιβαλλοντική αξιολόγηση του έργου).

«Η γνώση και η εξειδίκευση πρέπει να ταξιδεύουν για να είναι χρήσιμες για την αυτοδιοίκηση και την κοινωνία, την οποία θα πρέπει να υπηρετούμε», τόνισε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΑΝΚΟ κ. Καρυπίδης Θεόδωρος».

Κοζάνη, 15/12/2015

Από το Γραφείο Τύπου

This entry was posted on Τρίτη, 15 Δεκεμβρίου, 2015 at 21:19 and is filed under ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply