Αλληλεγγύη στις σχολικές καθαρίστριες και τον αγώνα τους
καθαριστριες

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών συμπαραστέκεται στον απεργιακό αγώνα της 9ης Δεκεμβρίου των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Η απαίτηση να έχουμε καθαρά σχολεία, σύγχρονο και υγιεινό εργασιακό περιβάλλον, αφορά τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές, τους γονείς και τις καθαρίστριες, είναι κοινή υπόθεση, όπως είναι κοινός και ο αγώνας.

Σήμερα η μεγάλη πλειοψηφία των καθαριστριών απασχολούνται με συμβάσεις έργου και από ανάγκη επιβίωσης έχουν αποδεχθεί μια χαμηλότατη αμοιβή, η οποία καλύπτει μικρό μέρος της παρεχόμενης δουλειάς τους. Παρ’ όλα αυτά η κυβέρνηση για εφέτος αποφάσισε να προχωρήσει σε μείωση της ήδη πενιχρής αμοιβής τους κατά 10%, μια ενέργεια που οδηγεί τις συγκεκριμένες εργαζόμενες σε ακόμα μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Θεωρούμε ότι ο καθαρισμός των σχολείων είναι σοβαρό ζήτημα, που άπτεται της ίδιας της υγείας των παιδιών και των εργαζόμενων στα σχολεία, επομένως απαιτεί μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και καλά αμειβόμενο.

Στηρίζουμε τον απεργιακό αγώνα των καθαριστριών και καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δεδομένου ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στα δημόσια σχολεία του Δήμου για πολλά χρόνια και στην αναστολή της απόφασής της για μείωση των αποδοχών τους.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Παλάσκας Κωνσταντίνος  Λιάμπας Στέργιος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.