2015021703241_123148096_type12346Στις προτεραιότητές του για το επόμενο διάστημα, όπως την επαναφορά του θεσμού της ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, τη δυνατότητα να εισάγονται περισσότεροι φοιτητές στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο αλλά και τη δρομολόγηση χιλιάδων μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών για την ερχόμενη χρονιά, αναφέρθηκε ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι αμέσως μετά τα Χριστούγεννα ξαναλειτουργούν οι τάξεις ενισχυτικής διδασκαλίας στα σχολεία, που κατά τεκμήριο απευθύνονται σε παιδιά από φτωχότερες κοινωνικές ομάδες, τα οποία δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε φροντιστήριο.

Αναφερόμενος στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο τόνισε πως «ανοίγουμε το ΕΑΠ προκειμένου χωρίς περιορισμούς στον αριθμό των εισακτέων να μπορούν να παίρνουν μαθήματα οι ενδιαφερόμενοι». Πρόσθεσε μάλιστα πως με αυτό το μέτρο θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για πολλούς νέους επιστήμονες.

Ειδική μνεία στην ανάγκη να γίνουν μαζικοί διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών έκανε ο υπουργός Παιδείας. «Αναλόγως της πορείας των δημόσιων οικονομικών, σχεδιάζουμε το ενδεχόμενο χιλιάδων προσλήψεων φέτος, προκειμένου να σταματήσει το φαινόμενο της κάλυψης των μόνιμων κενών από αναπληρωτές με χρήματα του ΕΣΠΑ» είπε χαρακτηριστικά.

ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.