newego_LARGE_t_1101_54607510_type12713Το ναυάγιο ενός ισπανικού πλοίου που χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το «Άγιο Δισκοπότηρο» των ναυαγίων, καθώς ήταν φορτωμένο με θησαυρούς και βυθίστηκε από τους Βρετανούς πριν από 300 χρόνια περίπου, βρέθηκε όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος.«Υπέροχα νέα! Βρήκαμε την γαλέρα Σαν Χοσέ» έγραψε στο Twitter ο πρόεδρος.

Το ναυάγιο ανακαλύφθηκε κοντά στο λιμάνι της πόλης Cartagena.

Έχει χαρακτηριστεί ως το Άγιο Δισκοπότηρο των ναυαγίων καθώς μετέφερε έναν από τους μεγαλύτερους θησαυρούς που έχουν χαθεί ποτέ στη θάλασσα. Σύμφωνα με τον Σάντος το φορτίο άξιζε τουλάχιστον 1 δις δολάρια, ενώ πολλοί εκτιμούν ότι ο θησαυρός φτάνει τα 17 δισ. δολάρια σε αξία.

Η γαλέρα «Σαν Χοσέ» μετέφερε χρυσό, ασήμι, πολύτιμους λίθους και κοσμήματα που συγκεντρώθηκαν από τις αποικίες της Νότιας Αμερικής με σκοπό να αποσταλούν στο βασιλιά της Ισπανίας για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του πολέμου ενάντια στους Βρετανούς, όταν βυθίστηκε τον Ιούνιο του 1708.
Βρέθηκε το «Αγιο Δισκοπότηρο» των ναυαγίων στην Κολομβία

Το πλοίο δέχθηκε επίθεση από ένα βρετανικό πολεμικό πλοίο λίγο έξω από την Cartagena.

Οι αξιωματούχοι της Κολομβίας δεν θα αποκαλύψουν την ακριβή θέση του ναυαγίου, αλλά ο Σάντος δήλωσε πως η ανακάλυψη «αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες, αν όχι η μεγαλύτερη, όπως ισχυρίζονται μερικοί, ανακαλύψεις ναυαγίων στην ιστορία της ανθρωπότητας». Πρόσθεσε μάλιστα πως θα κατασκευαστεί στην πόλη ένα μουσείο για να στεγάσει τους θησαυρούς του πλοίου.

ethnos

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.