dvra δωραΑν θέλετε να κάνετε Χριστούγεννα με τα όλα του και να μην σκέφτεστε στιγμή πόσα λεφτά ξοδέψατε την περίοδο των γιορτών, τότε πρέπει να προνοήσετε από τώρα.

Ακολουθήστε τους παρακάτω έξυπνους τρόπους αποταμίευσης, γιατί όπως και να το κάνουμε τα έξοδα των Χριστουγέννων πάντα είναι περισσότερα απ’ όσα υπολογίζουμε.

  • Προτιμήστε τα MMM


Χρησιμοποιήστε τα ΜΜΜ για να πάτε στη δουλειά σας, μέχρι να πάρετε άδεια. Μπορεί να ταλαιπωρηθείτε λίγο παραπάνω, αλλά σκεφτείτε πως τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε, μπορείτε να τα χαλάσετε για τη βενζίνη σε βόλτες ή ταξίδια μέσα στα Χριστούγεννα.

  • Κάνετε έρευνα αγοράς


Την γιορτινή περίοδο τα ψώνια σας στο σούπερ μάρκετ θα διπλασιαστούν, οπότε επιλέξτε τις προσφορές και κάνετε έρευνα αγοράς αυτή την περίοδο, ώστε να έχετε ένα πλούσιο τραπέζι σε ένα μήνα.

  • Κάνετε πράξη τις «Happy Hours»

Κάθε μαγαζί πλέον έχει τη δική του «Happy hour» κατά την οποία βάζει σε χαμηλότερες τιμές ποτά  και φαγητά. Αν, λοιπόν, έχετε ένα συγκεκριμένο πλάνο εξόδου κάθε εβδομάδα, κάντε μία έρευνα για τις «ευχάριστες ώρες» των μαγαζιών στην περιοχή σας.

  • Χρησιμοποιείστε το νυχτερινό ρεύμα

Με μια απλή αίτηση στο υποκατάστημα της ΔΕΗ στην περιοχή σας, θα αποκτήσετε παροχή νυχτερινού ρεύματος που κοστίζει πολύ λιγότερο από το συμβατικό. Προγραμματίστε τις περισσότερες δουλειές του σπιτιού μετά τις 2 το βράδυ ή (3μιση με 5μιση το μεσημέρι) που ισχύει το μειωμένο ρεύμα (πλυντήρια πιάτων και ρούχων, σιδέρωμα ή και μαγείρεμα) και εξοικονομήστε σημαντικά ποσά στον λογαριασμό της ΔΕΗ.

  • Μην αγοράσετε ακόμη Χριστουγεννιάτικα δώρα


Όσο πιο πολύ πλησιάζουν οι γιορτές, τόσο περισσότερες προσφορές θα βρίσκετε στα πολυκαταστήματα. Αν, λοιπόν, θέλετε να κάνετε το καθιερωμένο Christmas shopping για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα, συγκεντρώστε σε μία λίστα τι θέλετε και έχετε τα μάτια (και τα αυτιά) σας ανοιχτά για τυχόν γιορτινές προσφορές.

  • Μειώστε τους καφέδες από έξω (και πιείτε όσους θέλετε σε ένα μήνα)


Ετοιμάστε ένα καφέ από το σπίτι σε ένα θερμό και γλιτώστε τα επιπλέον έξοδα, τα οποία μπορεί να ξεπεράσουν και τα 30 ευρώ! Δεν είναι και λίγα.

  • Μην παρασύρεστε  (από τώρα) από το καταναλωτικό κλίμα της περιόδου

Όλοι παίρνουμε τα Χριστούγεννα πράγματα τα οποία δεν χρειαζόμαστε μόνο και μόνο επειδή μας αρέσουν στο μάτι. Μην ενδώσετε από τώρα. Προτιμήστε να κάνετε οικονομία και να αγοράσετε ό,τι θέλετε εκείνες τις μέρες.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.