kr-708_4Υψιστης ποιότητας και μοναδικής γεύσης είναι τα κρέατα που προφέρει ένας κρεοπώλης στη Γαλλία που πουλάει τις μπριζόλες του 3.000 ευρώ.

Ο Γάλλος Alexandre Polmard είναι κτηνοτρόφος, αγρότης και κρεοπώλης και ανήκει στην έκτη γενιά που εργάζεται στην ομώνυμη οικογενειακή επιχείρηση, η οποία ιδρύθηκε το 1846.

Ο παππούς και ο πατέρας του εισήγαγαν μια θεραπεία για το κρέας, που ονομάζεται «χειμερία νάρκη». Κατά τη διαδικασία κρύος αέρας διοχετεύεται με ταχύτητα 120 χιλιομέτρων ανά ώρα πάνω από το κρέας το οποίο βρίσκεται σε θερμοκρασία -43 C.

Αυτό επιτρέπει στο κρέας να διατηρηθεί για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα και, σύμφωνα με τον Polmard, χωρίς να χάνει το παραμικρό από την ποιότητα του.

«Η οικογένειά μου δεν θα ονειρευόταν ποτέ να εκτρέφει ζώα σε υπόστεγα, όπου δεν έχουν χώρο να περιπλανηθούν, δηλώνει και προσθέτει:

«Εδώ βρίσκονται στην ύπαιθρο, ζουν στα δάση και στα πάρκα. Υπάρχουν καταφύγια που μπορούν να προστατευθούν σε περίπτωση που βρέχει ή χιονίζει. Είναι πραγματικά μια διαμονή πέντε αστέρων!»

Το κρέας που πωλείται μόνο σε επιλεγμένους σεφ ανά τον κόσμο οι οποίοι περιμένουν μήνες σε λίστα αναμονής μπορεί να φτάσει να κοστίζει ακόμα και 3.000 ευρώ. Τόσο κοστίζει για παράδειγμα το Vintage Cote de Boeuf του 2000 (μπριζόλα rib).

Το εκτροφείο βρίσκεται έξω από μια μικρή πόλη του Saint Mihiel στην περιοχή Meuse της Λωρραίνης, στη βορειοανατολική Γαλλία.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.