taji ταξιΕδώ και σχεδόν ένα χρόνο η κυβέρνηση του Ραούλ Κάστρο επέτρεψε στους οδηγούς ταξί να εργάζονται πλέον σε όλο το νησί ως ιδιώτες.

Οι κρατικοί οργανισμοί που διαθέτουν τον σχετικό στόλο νοικιάζουν τα αυτοκίνητά τους στους οδηγούς οι οποίοι είναι κρατικοί υπάλληλοι ώστε να σταματήσει η μισθοδοσία τους από το κράτος και αυτομάτως να γίνουν αυτοαπασχολούμενοι ιδιώτες.

Το μέτρο πιλοτικά έχει ήδη δοκιμαστεί από το 2010 σε τρεις κρατικές εταιρείες ταξί στην Αβάνα και στο περίφημο κουβανέζικο τουριστικό θέρετρο Βαραδέρο.

Η κυβέρνηση του προέδρου της Κούβας Ραούλ Κάστρο τα τελευταία χρόνια έχει σταδιακά αυξήσει την ιδιωτική πρωτοβουλία στο νησί της Καραϊβικής. Μεταξύ άλλων οι πολίτες πλέον έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν και να πωλούν αυτοκίνητα, ακόμη και να έχουν τη δυνατότητα κατοχής καινούριου εισαγόμενου οχήματος, αν και με βάση τη συναλλαγματική ισοτιμία οι τιμές των αυτοκινήτων είναι απλησίαστες για τους περισσότερους κουβανούς πολίτες.

Το γεγονός ότι ένας οδηγός ταξί μπορεί να βγάζει πολύ περισσότερα από έναν γιατρό είναι μια απόδειξη για το πόσο βάρος έχει δώσει η κουβανική κυβέρνηση στον τουρισμό.

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στο Vox.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.