Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Η ώρα των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία

22 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

nd eklogesΣε 883 εκλογικά κέντρα και 1.290 κάλπες θα μπορούν να ψηφίσουν σήμερα Κυριακή όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ για την εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Υποψήφιοι για την προεδρία είναι ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αδωνις Γεωργιάδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

Πολλά θα κριθούν για την επόμενη ημέρα στη Νέα Δημοκρατία, από το αποτέλεσμα των εκλογών της καθώς και την στάση της ως αξιωματική αντιπολίτευση στις κρίσιμες ημέρες που έρχονται για την χώρα.

Πολύ σημαντικό επίσης, ποιος θα είναι πρώτος, ποιος δεύτερος, ποιος τρίτος και τέταρτος και ποιος θα εκλεγεί, ενώ εάν γίνει δεύτερος γύρος (σ.σ. χρειάζεται 50%+1 για να εκλεγεί κάποιος από τον πρώτο γύρο, εκτός εάν υπάρξει συμφωνία όλων των υποψηφίων για μη διεξαγωγή του δεύτερου) έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι συμμαχίες και κυρίως οι πολιτικές συμφωνίες που θα προκύψουν.

Ήδη, οι σχετικοί κατάλογοι έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του κόμματος (και εδώ) ενώ και στο εξωτερικό θα υπάρξουν 44 εκλογικά τμήματα σε ευρωπαϊκές πόλεις.

Όσοι λοιπόν προσέλθουν στις κάλπες, θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο της χώρας ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους, ενώ δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την προσέλευσή τους στα κέντρα, οι ψηφοφόροι θα υπογράφουν δήλωση με τα στοιχεία τους ενώ θα επισημαίνεται πως αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, τις πολιτικές θέσεις του κόμματος, ενώ αναλαμβάνουν και την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του. Μαζί τους θα πρέπει να έχουν επίσημο αποδεικτικό δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία αλλά και 3 ευρώ που είναι το σχετικό αντίτιμο συμμετοχής στη διαδικασία.

Εκτυπώστε την αίτηση μέλους εδώ

Σε περίπτωση που υπάρξει δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου και οι ψηφοφόροι που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσέλθουν στο ίδιο εκλογικό τμήμα που ψήφισαν την πρώτη φορά χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής. Αν κάποιος δεν ψηφίσει στον πρώτο γύρο δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στον δεύτερο.

Οι κάλπες άνοιξαν σε όλη τη χώρα, στις 7 το πρωί, αλλά ένα τεχνικό πρόβλημα, δεν επέτρεψε την έναρξη των εκλογών. Οι υποψήφιοι, προτρέπουν τους ψηφοφόρους να πάνε να ψηφίσουν μετά τις 09:00 πμ.

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 22 Νοεμβρίου, 2015 at 07:39 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply