Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Ο Έλληνας που ξέφυγε από τους Τζιχαντιστές – Ακούστε τι λέει (video)

21 Νοεμβρίου, 2015 by Σταματίνα

asdada

Τον τρόπο με τον οποίο ξέφυγε από τους ενόπλους μέσα από το πολυτελές ξενοδοχείο Radisson Blu περιέγραψε στο BBC ο Έλληνας Μιχάλης Σκαπούλης, που εργάζεται στην περιοχή.

Όπως είπε ο ίδιος ήταν νωρίς το πρωί και βρισκόταν στο γυμναστήριο, όπως κάνει κάθε πρωί. «Κάθε πρωί 6 με 7 πηγαίνω στο γυμναστήριο. Κάθε μέρα βλέπω συνήθως τα ίδια άτομα. Γύρω στα 6 άτομα. Σήμερα ήμουν εγώ και άλλα δύο άτομα. Είχα τη μουσική και δεν άκουσα πυροβολισμούς. Όμως στη συνέχεια πήγα στο λόμπι από την πίσω πόρτα. Άνοιξα λίγο την πόρτα και είδα στο πάτωμα σφαίρες. Έκλεισα την πόρτα και έφυγα πίσω στο γυμναστήριο και από την πίσω πόρτα του γυμναστηρίου βγήκα έξω. Είχε αστυνομία και με πήγαν σε ασφαλές μέρος» είπε τηλεφωνικά στο BBC.

Το πρωί ένοπλοι που φαίνεται ότι είναι τζιχαντιστές, φωνάζοντας «Allahu Akbar» (Ο Θεός Είναι Μεγάλος, στα αραβικά) και πυροβολώντας εξαπέλυσαν επίθεση σε πολυτελές ξενοδοχείο γεμάτο με ξένους ενοίκους στην πρωτεύουσα του Μάλι το Μπαμακό, παίρνοντας 170 ομήρους, σύμφωνα με υψηλόβαθμη πηγή στις δυνάμεις ασφαλείας και με την διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ενώ σύμφωνα με το υπουργείο Ασφαλείας του Μάλι τρεις όμηροι είναι νεκροί.

Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι μετά από έφοδο των ειδικών δυνάμεων απελευθερώθηκαν 80 όμηροι.

newsbeast

This entry was posted on Σάββατο, 21 Νοεμβρίου, 2015 at 17:55 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply