poule-moutarde890

Η μουστάρδα κάνει τη συνταγή πιο σέξι. Προβλέπει σκόρδο και φύλλο δάφνης, αλλά η μουστάρδα της δίνει ένα «τσικ» που απογειώνει τις γεύσεις.

Υλικά

  • 1 χωριάτικο, βιολογικό κοτόπουλο
  • 1,5 κιλό πατάτες σκληρές, για φούρνο (Νάξου π.χ)
  • 2 καλές κουταλιές σούπας μουστάρδα
  • Εγώ βάζω 1 κουταλιά μουστάρδα Dijon με σπόρους και 1 κουταλιά κοινή μουστάρδα
  • Το κάνω αυτό γιατί η Dijon είναι πολύ καυτερή και «καπελώνει» τα υπόλοιπα
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό 1 λεμονιού και ένα λεμόνι
  • Καλό, ποιοτικό ελαιόλαδο
  • Αλάτι χοντρό, πιπέρι φρεσκοτριμμένο


Εκτέλεση

  • Ανάβετε το φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Κόβετε τις πατάτες κυδωνάτες
  • Τοποθετείτε το κοτόπουλο και τις πατάτες σε ταψάκι
  • Σε ένα μπολ βάζετε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και τα σκόρδα χοντροκομμένα και το ανακατεύετε
  • Φοράτε γάντια κουζίνας και με το υλικό αυτό «χαϊδεύετε» το κοτόπουλο και τις πατάτες
  • Οσο περισσότερο, τόσο καλύτερα
  • Κάντε μασάζ, μην το φοβάστε
  • Αλατίστε γενναιόδωρα το φαγητό
  • Ρίξτε πιπέρι
  • Προσθέτετε τα φύλλα δάφνης
  • Τοποθετήστε ροδέλες λεμονιού στο στομάχι του κοτόπουλου
  • Οσο μείγμα μουστάρδας σας έμεινε το ρίχνετε από πάνω
  • Προσθέτετε ένα μεγάλο ποτήρι νερό
  • Θέλει μπόλικα υγρά για να γίνουν μελωμένες οι πατάτες
  • Βάζετε αλουμινόχαρτο στο ταψάκι, αν δεν έχει καπάκι
  • Ψήνετε 2,5 ώρες
  • Επί 1 ώρα στους 200 βαθμούς και μετά στους 180
  • Επιτηρήστε λίγο το φαγητό, ίσως χρειαστεί επιπλέον νερό
  • Βγάλετε το αλουμινόχαρτο στο τέλος

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.