Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι προτάσεις του Δημάρχου Γρεβενών για τις Αστυνομικές Υπηρεσίες στα Γρεβενά…

20 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΔΑΣΤΑΜΑΝΗΣ 2

Φωτογραφία Αρχείου

Στην ενημερωτική εκδήλωση παρουσίασης του σχεδίου αναδιάταξης των Υπηρεσιών των Δ/νσεων Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκετην Παρασκευή 20/11/2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Κοζάνης, ο Δήμαρχος Γρεβενών κ. Γεώργιος Δασταμάνης -συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τριγώνη- τόνισε μεταξύ άλλων σε επιστολή που παρέδωσε στον Γενικό Γραμματέα Προστασίας του Πολίτη, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, ότι τα συστεγαζόμενα Αστυνομικό Τμήμα και Τμήμα Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Πολυνερίου καθώς και το Αστυνομικό Τμήμα Κηπουρείου και το Κλιμάκιο Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Κρανιάς πρέπει να παραμείνουν σε πλήρη λειτουργία λόγω της ιδιαιτερότητας της περιοχής που εξυπηρετούν καθώς, μετά και την με αριθμ. 218/2015 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γρεβενών περί δωρεάν παραχώρησης δημοτικού κτιρίου για τη στέγαση του Αστυνομικού Τμήματος Κηπουρείου, δεν επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός.

Επιπλέον ο Δήμαρχος πρότεινε την άμεση μετεγκατάσταση των αστυνομικών υπηρεσιών της έδρας αλλά και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γρεβενών σε νεόδμητο ημιτελές κτίριο που υφίσταται στις εγκαταστάσεις του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών εξοικονομώντας κατ’ αυτό τον τρόπο ποσό άνω των εβδομήντα χιλιάδων #70.000# ΕΥΡΩ ετησίως.

Υπογράμμισε δε την αναγκαιότητα ίδρυσης Τμήματος Μεταγωγών Γρεβενών που θα καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τη λειτουργία του Καταστήματος Κράτησης Γρεβενών και οριακά εξυπηρετούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Γρεβενών σε βάρος των υπόλοιπων αναγκών των πολιτών καθώς και την ίδρυση Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Γρεβενών το οποίο θα καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες τροχαίας αστυνόμευσης τμήματος της Εγνατίας Οδού από τα Ιωάννινα έως τον Πολύμυλο Κοζάνης καθώς και του υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομου Ε-65 κατά την ολοκλήρωση του.

Γραφείο Τύπου
Δημάρχου Γρεβενών

This entry was posted on Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου, 2015 at 21:25 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΓΡΕΒΕΝΑ, ΔΗΜΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply