sakelaridhs

Την παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό του αξίωμα ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο προεδρεύων Δημήτρης Κρεμαστινός.

Η επιστολή παραίτησης του κ. Σακελλαρίδη προς τον πρόεδρο της Βουλής, όπως αυτή αναγνώστηκε από τον κ. Κρεμαστινό, έχει ως εξής:

“Αξιότιμε κύριε πρόεδρε,

Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου.

Με εκτίμηση,

Γαβριήλ Σακελλαρίδης”

“Αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής”

Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του ο κ. Σακελλαρίδης αναφέρει σε δήλωσή του ότι αδυνατεί να συμβάλει “στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής” και ως εκ τούτου “η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν” για τον ίδιο “μονόδρομο”, όπως αναφέρει.

Στη ίδια δήλωση ευχαριστεί τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή του τον Γενάρη, όσες και όσους συνεργάστηκαν μαζί του από τότε μέχρι και σήμερα, αλλά και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που του έδειξε αναθέτοντας του “μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή” του.

“Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία”, καταλήγει ο κ. Σακελλαρίδης.

Προηγήθηκε τηλεφώνημα Τσίπρα

Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, από τον οποίο και ζήτησε να παραιτηθεί, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

“Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως μετέδωσε ο Χρήστος Τσιγουρής, συνομιλητές του κ. Σακελλαρίδη ανέφεραν ότι ο ίδιος δεν ήταν ικανοποιημένος από την τελική διατύπωση των μέτρων μετά τη συμφωνία με τους εκπροσώπους των θεσμών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Σακελλαρίδης είχε ζητήσει να αλλάξουν αρκετές από τις διατυπώσεις, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επετεύχθη και ως εκ τούτου ο βουλευτής είχε αποφασίσει να μην παραστεί στην αποψινή ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων.

Απόψε η ψηφοφορία του νομοσχεδίου για το β’ πακέτο προαπαιτούμενων

Στην Ολομέλεια της Βουλής μεταφέρεται η συζήτηση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μεταξύ των οποίων και το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τη σχετική ψηφοφορία.

Διαφοροποίηση προανήγγειλε και ο Ν. Νικολόπουλος

Την ίδια ώρα, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νίκος Νικολόπουλος προανήγγειλε τη διαφοροποίησή του στην αποψινή ψηφοφορία, δηλώνοντας αντίθετος στις προβλέψεις για τους πλειστηριασμούς.

“Με την ψήφο τη δικιά μου το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα δεν θα επιτρέψει να μη μείνει κανένα σπίτι σε χέρια ιδιοκτήτη”, ανέφερε μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Λίγη ώρα μετά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος δήλωσε:

“O κ. Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη στις τελευταίες εκλογές με τους Ανεξάρτητους Έλληνες γνωρίζοντας τα προαπαιτούμενα. Ελπίζω να μην εξαπατήσει στην αποψινή ψηφοφορία τον ελληνικό λαό. Διαφορετικά οφείλει να παραδώσει την έδρα του”.

Το νομοσχέδιο πέρασε χθες από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής με τις θετικές ψήφους ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

megatv

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.