obam-708

Ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα βρήκε λίγο χρόνο την Τετάρτη στη σύνοδο Ασίας-Ειρηνικού για κάτι ασυνήθιστο – έκανε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια ανοιχτής συζήτησης στον Κινέζο δισεκατομμυριούχο Τζακ Μα και μια νεαρή επιχειρηματία από τις Φιλιππίνες για τις σχέσεις του κράτους με τον επιχειρηματικό κόσμο.

Ο Ομπάμα εμφανίστηκε άνετος να αστειεύεται με τον εκκεντρικό ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου συμμετοχών Alibaba, που αναζητά πρόσβαση σε ξένες αγορές, συμπεριλαμβανομένων και των ΗΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στο περιθώριο της συνόδου Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας Ειρηνικού (APEC) στη Μανίλα, ο Αμερικανός πρόεδρος ρώτησε τον Μα πώς πιστεύει ότι η κυβέρνηση και οι καταξιωμένες επιχειρήσεις θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους νέους επιχειρηματίες.

«Η κυβέρνηση, είναι απλό – απλά μειώστε τους φόρους, ή καταργείστε τους, για αυτούς τους ανθρώπους», απάντησε ο Μα προκαλώντας γέλια και χειροκροτήματα από τα υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων που παρακολουθούσαν τη συζήτηση.

«Έχετε πολλές επευφημίες από τους συναδέλφους σας», ανταπάντησε ο Ομπάμα.

Ο Ομπάμα επίσης επαίνεσε την σχετικά άγνωστη επιχειρηματία από τις Φιλιππίνες, Αίσα Μιζένο, καθηγήτρια μηχανικής που δημιούργησε μια λάμπα η οποία τροφοδοτείται από θαλασσινό νερό. Ο Ομπάμα είπε ότι ο Μα θα έπρεπε να επενδύσει στην εταιρία αφού η Μιζένο δήλωσε ότι αναζητούσε χρηματοδότηση για τη μαζική παραγωγή του προϊόντος.

«Απλά, λέω…», είπε ο Ομπάμα, κοιτώντας τον Μα. «Κάνω λίγο την προξενήτρα εδώ».

Ο Μα απάντησε με ένα χαμόγελο. Είπε ότι η Alibaba διέθετε το 0,3% των συνολικών εσόδων της εταιρίας τα τελευταία έξι χρόνια για να ενθαρρύνει νέους ανθρώπους να βρουν λύσεις για την κλιματική αλλαγή και άλλα περιβαλλοντικά θέματα. Πρόσθεσε επίσης ότι πίστευε πως η επένδυση σε καθαρή τεχνολογία ήταν «φανταστική ιδέα», αναφερόμενος σε μια πρόσφατη συζήτηση κατά την οποία ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς μίλησε για αυτό.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.