γαλλιαΗ έφοδος της γαλλικής Αστυνομίας στο διαμέρισμα στο προάστιο του Σεν Ντενίς στο βόρειο Παρίσι, είχε ως αποτέλεσμα ακόμη ένα λουτρό αίματος με νεκρούς και συλλήψεις.

Ο Εισαγγελέας στο Παρίσι έδωσε το απόγευμα συνέντευξη Τύπου για να μιλήσει για την επιχείρηση και το αποτέλεσμα της.

Ο Φρανσουά Μολίν τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

– 2 ύποπτοι είναι νεκροί

– Εγιναν 8 συλλήψεις

– Δεν επιβεβαιώνεται ότι ανάμεσα στους νεκρούς είναι ο Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ («εγκέφαλος» των επιθέσεων) και ο Αμπντεσλάμ Σαλάχ. Θα γίνει ανάλυση στην νεκροψία.

– Στο διαμέρισμα του Σεν Ντενί υπήρχε ένα ολόκληρο «οπλοστάσιο πολέμου»

– Οι Γαλλικές δυνάμεις της Αστυνομίας έριξαν σήμερα το πρωί 5.000 σφαίρες

– Με την επιχείρηση εξουδετερώθηκε μια δεύτερη μεγάλη επίθεση που ετοιμαζόταν, μετά από αυτή της Παρασκευής

Τόνισε επίσης ότι ήταν μια πολύ δύσκολη επιχείρηση στο διαμέρισμα και από την έφοδο 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν από το τμήμα της Αντιτρομοκρατικής, ενώ η πόρτα ασφαλείας προστάτεψε τους δράστες από τα εκρηκτικά και τους έδωσε χρόνο να προετοιμαστούν.

«Οι άνδρες πυροβολούσαν από απέναντι κτίριο και ξαφνικά έγινε έκρηξη, μάλλον ήταν η γυναίκα. Τα τζάμια έσπασαν, πολλά αντικείμενα έπεσαν εκτός του διαμερίσματος και βρέθηκαν στον δρόμο όπως και κομμάτια των πτωμάτων. Είναι ακόμη εκεί. Μπορείτε να δείτε κομμάτια από κεφάλι, δέρμα και τα πλευρά» είπε χαρακτηριστικά.

Θρίλερ με τον Αμπαούντ

Ακόμη παραμένει ένα σημαντικό ερωτηματικό το αν ο Αμντελχαμίντ Αμπαούντ είναι ανάμεσα στους δύο νεκρούς μετά από τη «μάχη» των αρχών με τους οχυρωμένους υπόπτους στο Σεν Ντενί.

Η Washington Post δημοσίευσε πληροφορίες ότι ο εγκέφαλος των πολύνεκρων επιθέσεων έπεσε νεκρός κατά την έφοδο. Ο εισαγγελέας του Παρισιού όμως ήταν εξαιρετικά προσεκτικός απέναντι στους δημοσιογράφους για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μολίν αρνήθηκε να επιβεβαιώσει έναν «οριστικό» αριθμό για το πόσοι σκοτώθηκαν κατά την έφοδο στο Σεν Ντενί.

«Αυτή τη στιγμή δεν είμαι σε θέση να δώσει ακριβή και οριστικό αριθμό για τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν ή τις ταυτότητές τους, αλλά υπάρχουν τουλάχιστον δύο νεκροί», ανέφερε ο Γάλλος εισαγγελέας.

Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ότι η αστυνομία έφτασε στο κρησφύγετο όχι μόνο χάρη σε μαρτυρίες πολιτών, αλλά εκεί τους οδήγησαν και παρακολουθήσεις συνομιλιών.

Ο Μολίν μάλιστα για την επίθεση της Παρασκευής ανακοίνωσε ότι ένα VW Polo, ένα Seat και ένα Renault Cleo έφτασαν σε κομβόι από το Βέλγιο. Το Polo χρησιμοποιήθηκε από 3 κομάντος για την επίθεση στο θέατρο Bataclan, ενώ το Seat από 3 άνδρες για την επίθεση στο εστιατόριο.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.