οπαπΣτροφή των παικτών στον παράνομο τζόγο και μείωση των εσόδων που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από την νόμιμη παικτική δραστηριότητα θα προκαλέσει το νέο τέλος στα παιχνίδια του ΟΠΑΠ, που επιβάλλει η κυβέρνηση ως ισοδύναμο για τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση.

Με αιχμηρές δηλώσεις του στην Καθημερινή ο γενικός διευθυντής  Εταιρικής Επικοινωνίας της ΟΠΑΠ, Οδυσσέας Χριστοφόρου επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είχε εγκαίρως ενημερωθεί  με αναλυτικά στοιχεία για τη μη-αποδοτικότητα του τέλους επί παιγνίων της ΟΠΑΠ ΑΕ, καθώς και για τις σοβαρές αρνητικές συνέπειες σε πολλαπλά επίπεδα που θα επιφέρει.

«Εξηγήσαμε εμπεριστατωμένα υπογραμμίζει, ότι οποιοσδήποτε τέλος ή φόρος στα παιχνίδια μας δεν θα φέρει τα αναμενόμενα δημοσιονομικά έσοδα και θα πλήξει σοβαρότατα τον κλάδο των πρακτόρων μας, λόγω της μείωσης της νόμιμης παικτικής δραστηριότητας. Η μείωση αυτή θα επιδράσει αρνητικά στο ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο από τη συμμετοχή του κατά 30% στα ακαθάριστα έσοδα της εταιρείας και επιπρόσθετα θα μειωθεί ο εταιρικός φόρος που καταβάλουν η ΟΠΑΠ και το δίκτυο των πρακτόρων της, καθώς και ο φόρος των νικητών

 Εκτός όμως από τον οικονομικό αντίκτυπο ενός τέτοιου μέτρου τονίζει ο κ. Χριστοφόρου, εγείρονται νομικά ζητήματα μεταξύ αυτών και διακριτική μεταχείριση σε βάρος της εταιρείας μας και συνακόλουθα του δικτύου των πρακτόρων.

Προσθέτει δε ότι από την πλευρά της  εταιρίας  έχουν κατατεθεί  συγκεκριμένες προτάσεις στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, μέσω της καταπολέμησης του παράνομου τζόγου ο οποίος αυτή τη στιγμή υπολογίζεται στα 6 δισ. ευρώ.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.