euro franchΔεν αλλάζει η «οικοδέσποινα» του EURO 2016, καθώς όπως γνωστοποίησε η UEFA η τελική φάση της διοργάνωσης θα διεξαχθεί κανονικά στα γήπεδα της Γαλλίας το προσεχές καλοκαίρι.

Μετά τα τραγικά γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου, όπου ένας από τους στόχους των τρομοκρατικών επιθέσεων ήταν το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Stade de France», όπου διεξαγόταν ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της Γαλλίας και της Γερμανίας, πολλοί έκαναν λόγο ακόμα και για αλλαγή έδρας του Euro το οποία είναι προγραμματισμένο για το ερχόμενο καλοκαίρι.

Μετά από συνεδρίαση της, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ποδοσφαίρου αποφάσισε πως δεν συντρέχει λόγος αλλαγής της διοργανώτριας χώρας.

Έτσι τα τελικά θα διεξαχθούν κανονικά στη Γαλλία, με την κλήρωση να γίνεται στη χώρα στις 12 Δεκεμβρίου.

Οι αγώνες του EURO 2016 θα γίνουν από τις 10 Ιουνίου έως τις 10 Ιουλίου 2016.

Η ανακοίνωση της UEFA:

«Μετά τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν την Παρασκευή, η UEFA επιθυμεί να επιβεβαιώσει τη δέσμευσή της στο αρχικό πλάνο. Δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε πως το Euro θα γίνει στόχος κάποιας επίθεσης, ενώ η πιθανότητα τρομοκρατικής απειλής έχει ληφθεί υπόψη από την αρχή της ανάληψης της διοργάνωσης. Υπάρχει στενή συνεργασία της Γαλλίας με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για την ανάπτυξη των πλέον ενδεδειγμένων μηχανισμών προκειμένου να εξασφαλιστεί πως το τουρνουά θα είναι ασφαλές. Η κλήρωση του EURO θα γίνει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί, στις 12 Δεκεμβρίου στο Παρίσι και η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στη Γαλλία από τις 10 Ιουνίου ως τις 10 Ιουλίου 2016».

δολ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.