Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Απάντηση σε Δημοσίευμα για το Κέντρο Παλαιοντολογίας Μηλιάς

16 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΗΛΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝΩς εκπρόσωπος της Τ.Κ. Μηλιάς Γρεβενών, μετά από το δημοσίευμα στην τοπική εφημερίδα «Πρωινή» στις 11 Νοεμβρίου 2015 με τίτλο

«Οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς» του Κ. Χρίστου Παπαδόπουλου, συνταξιούχου δασκάλου και με καταγωγή από την Κιβωτό Γρεβενών, θα ήθελα να καταγγείλω ως απαράδεκτες τις σκέψεις και τις προτάσεις του στο συγκεκριμένο άρθρο.

Ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε απόψεις για ένα θέμα στο οποίο έχει πλήρη άγνοια γιατί από το 1996 που ήρθε στο φως το πρώτο απολίθωμα στη Μηλιά, η περιοχή μας έγινε πόλος έλξης της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας. Το γεγονός ότι οι χαυλιόδοντες της Μηλιάς καταγράφηκαν στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αποτέλεσε μια ακόμη παγκόσμια διαφήμιση – γνωστοποίηση της περιοχής μας. Ο αριθμός των επισκεπτών ετησίως ανέρχεται στους 10.000 – 12.000 βάσει των στοιχείων του αρχείου της Παλαιοντολογικής Έκθεσης στη ΜΗΛΙΑ Γρεβενών, και είναι στη διάθεση οποιουδήποτε θελήσει να ενημερωθεί.

Ένα ακόμη θέμα για το οποίο θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Παπαδόπουλο είναι ότι το κτίριο του παλαιού δημοτικού σχολείου Μηλιάς έχει ανακατασκευαστεί, προκειμένου να φιλοξενήσει όλα τα ευρήματα σε ένα σύγχρονο και κατάλληλα διαμορφωμένο εκθεσιακό χώρο. Οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και υπολείπεται μόνο η τοποθέτηση των προθηκών για την έκθεση των ευρημάτων.

Τελειώνοντας θα επιστήσω την προσοχή όσων εξυπηρετούν σκοπιμότητες, στην καθαρή άρνηση της τοπικής κοινωνίας για οποιαδήποτε μεταφορά των παλαιοντολογικών ευρημάτων οπουδήποτε αλλού εκτός του τόπου στον οποίο βρέθηκαν, τη ΜΗΛΙΑ Γρεβενών.

 

Υ.Γ.
Ο κ. Παπαδόπουλος προέβλεψε και λύση για την πιθανή άρνηση της Τοπικής Κοινότητας Μηλιάς, την μεταφορά ενός μόνο χαυλιόδοντα στα Γρεβενά.

Η απάντησή μας είναι διαφορετική. Να στείλουμε τον χαυλιόδοντα όχι στα Γρεβενά αλλά στην Αγγλία για να εκτίθεται δίπλα στα Ελγίνεια, ώστε να έχει ακόμη μεγαλύτερη διαφήμιση η κοινότητα μας !!!

Λυπάμαι  για τις απόψεις σας,  «συντοπίτη»  κ. Παπαδόπουλε.

Γιαγκόζογλου Χρήστος
Εκπρόσωπος Τ.Κ. Μηλέας


This entry was posted on Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου, 2015 at 23:16 and is filed under ΓΡΕΒΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply