γαλλια 42Τουλάχιστον 11 χώρες θρηνούν μαζί με τη Γαλλία θύματα από τις αιματηρές επιθέσεις της Παρασκευής στο Παρίσι.

Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό, ανάμεσα στους 129 ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στο αιματοκύλισμα της γαλλικής πρωτεύουσας συγκαταλέγονται τουλάχιστον 16 αλλοδαποί.

Με βάση τον απολογισμό αυτό, στους νεκρούς περιλαμβάνονται:

-Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

-Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Ο νέος από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.

-Δύο Πορτογάλοι: ένας άνδρας 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε λόγο και για ένα δεύτερο θύμα πορτογαλικής εθνικότητας, μια γυναίκα γεννημένη στη Γαλλία το 1980 με διπλή υπηκοότητα. Σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

-Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

-Ένας Βρετανός υπήκοος, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, που έκανε επίσης λόγο για Βρετανούς τραυματίες, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

-Δύο νεαρές Τυνήσιες, αδελφές, που ζούσαν η μία στο Παρίσι και η δεύτερη στη Σενεγάλη, διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.

-Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια 20 ετών, η Νοέμι Γκονσάλες, η οποία σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς και βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, σκοτώθηκε, όπως γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο και είχαν δηλώσει νωρίτερα τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

-Δύο Χιλιανοί υπήκοοι: μια γυναίκα, η Πατρίσια Σαν Μαρτίν, 55 ετών. «Είναι ανιψιά του πρεσβευτή μας Ρικάρδο Νούνιες», δήλωσε η γερουσιάστρια του σοσιαλιστικού κόμματος της Χιλής Ισαβέλ Αγιέντε. Ένας ακόμη Χιλιανός υπήκοος, ο Λουίς Φελίπε Σότσε Βάγιε, επίσης σκοτώθηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ στο Σαντιάγο.

-Δύο Αλγερινοί, μια γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών, σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων APS, που επικαλέστηκε αλγερινές διπλωματικές πηγές.

-Ένας Μαροκινός υπήκοος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στο πόδι, πάντως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την πρεσβεία του Μαρόκου στο Παρίσι.

-Ενδέχεται μεταξύ των νεκρών να είναι ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας

-Δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, και ο ένας από αυτούς συνεχίζει να νοσηλεύεται.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.