TSAKALOTOSΗ μαραθώνια σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των Θεσμών έληξε χωρίς συμφωνία και σήμερα αναμένεται να

υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών.

Επειτα από περίπου 14 ώρες διαπραγμάτευσης, βασικά «αγκάθια» για τη συμφωνία παραμένουν τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς, ενώ υπάρχουν ακόμη ορισμένες λεπτομέρειες για να επέλθει συμφωνία στα υπόλοιπα ζητήματα από την πρώτη δέσμη των προαπαιτούμενων (μείωση τιμών στα γενόσημα φάρμακα κ.λπ.).

Ετσι, παραμένει στον «αέρα» το αν θα συνεδριάσει σήμερα το EuroWorking Group για να δώσει το «πράσινο φως» για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ της υποδόσης, αλλά των 10 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η διαφορά για τα «κόκκινα» δάνεια, σύμφωνα με πηγές από την κυβέρνηση, είναι το εάν η νέα αγορά που θα δημιουργηθεί για αυτά θα αφορά μόνον δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ (που είναι επιχειρηματικά) ή και σε μικρότερα δάνεια (συμπεριλαμβανομένων των στεγαστικών). Επίσης, για το εάν όσοι αποκτήσουν τα «κόκκινα» δάνεια (π.χ. funds), θα έχουν και τη δυνατότητα να «κυνηγούν» τον δανειολήπτη για την εξόφληση της οφειλής.

Σύμφωνα επίσης με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των θεσμών ζητούν επιτάχυνση στην εκδίκαση των αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια και προσλήψεις προσωπικού στα δικαστήρια της χώρας.

 iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.