γαλλια 3
Οι επιθέσεις της Παρασκευής καταγράφηκαν δέκα μήνες μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό και ενός εβραϊκού πολυκαταστήματος στο Παρίσι με 17 νεκρούς.

Εκείνες τις επιθέσεις είχαν διαδεχθεί και άλλες, ή απόπειρες για επιθέσεις.

Η πιο πρόσφατη είχε γίνει την 21η Αυγούστου σε ένα τρένο υψηλής ταχύτητας Thalys που εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στο Παρίσι. Το μακελειό σε εκείνη την περίπτωση είχε αποφευχθεί χάρη στην επέμβαση επιβατών, περιλαμβανομένων Αμερικανών στρατιωτών που έκαναν διακοπές, που κατάφεραν να εξουδετερώσουν έναν άνδρα οπλισμένο με ένα Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι. Δύο άνθρωποι είχαν τραυματιστεί. Ο δράστης, ο Αγιούμπ ελ Χαζανί, ένας νεαρός Μαροκινός γνωστός στις γαλλικές υπηρεσίες πληροφοριών, είχε συλληφθεί.

Μετά τις επιθέσεις του Ιανουαρίου, βάσει του σχεδίου εθνικής ασφαλείας Vigipirate της Γαλλίας το επίπεδο ασφαλείας στην περιοχή του Παρισιού παρέμενε στο ύψιστο επίπεδο. Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, μια αποστολή εσωτερικής ασφάλειας έχει ανατεθεί στον γαλλικό στρατό.

Η Γαλλία συμμετέχει εδώ και πάνω από δύο χρόνια στον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ που δρα εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο Ιράκ. Τον Οκτώβριο, η γαλλική Πολεμική Αεροπορία άρχισε να διεξάγει πλήγματα εναντίον στόχων του ΙΚ και στη Συρία.

Το Παρίσι είχε ανακοινώσει την 5η Νοεμβρίου ότι τον Δεκέμβριο θα πλεύσει εκ νέου στον Κόλπο το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle, κίνηση που ακολούθησε την αμερικανική απόφαση να κλιμακωθούν οι συμμαχικοί βομβαρδισμοί στη Συρία.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.