ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΤΑΤΑΡΙΔΗΣΟι δραματικές εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα της οικονομίας δεν αφήνουν ανέγγιχτο και το Νοσοκομείο μας που είναι ένα από τα πλέον νεώτερα και σύγχρονα στην Ελλάδα.

Η κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α μειώνει τις δαπάνες για την υγεία με αποτέλεσμα τα Νοσοκομεία της χώρας να αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα λειτουργίας. Στα πλαίσια αυτής της περιοριστικής πολιτικής εμφανίζεται ένα σχέδιο λειτουργίας των Νοσοκομείων με διατήρηση περιφερειακών Νοσοκομείων στην πρώην δομή τους και μετατροπή των υπολοίπων σε διευρυμένα κέντρα υγείας. Έτσι, μπορούν να εξοικονομηθούν σημαντικά κονδύλια σε βάρος, βέβαια, της ποιότητας της παροχής του μέγιστου κοινωνικού αγαθού που  είναι η υγεία.

Στην Δυτική Μακεδονία οι φίλοι μας της Κοζάνης βλέποντας αυτή την εξέλιξη και μη έχοντας ένα σύγχρονο Νοσοκομείο, προωθούν κονδύλια από το ΕΣΠΑ για την αναβάθμιση και επέκταση του Μποδοσάκειου ως το κυριότερο Περιφερειακό Νοσοκομείο της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε αντιπαράθεση αυτών το Νοσοκομείο Γρεβενών έχει όλα τα πλεονεκτήματα να αποτελέσει το Περιφερειακό Νοσοκομείο της Δυτ. Μακεδονίας, καθ’ όσον είναι το νεώτερο και το πλέον σύγχρονο και το πιο σημαντικό βρίσκεται πάνω στην Εγνατία οδό, ώστε τα ειδικά και επείγοντα υψηλού κινδύνου περιστατικά να μετακινούνται στον ελάχιστο χρόνο στα Πανεπιστημιακά Κέντρα των Ιωαννίνων και της Θεσσαλονίκης. Εξίσου σημαντικός παράγοντας είναι και το οικονομικό στοιχείο ότι δεν χρειάζονται επιπλέον δαπάνες για την στήριξη και λειτουργία του.

Σε συνέχεια της υποβάθμισης στο Νοσοκομείο Γρεβενών εμφανίστηκε πρόσφατα μια εικόνα διάλυσης με σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας αυτής της πολιτικής της κυβέρνησης, όπου η τεχνική υπηρεσία υπολειτουργεί, ιατρικά υλικά δεν επαρκούν και άλλες εσωτερικές υπηρεσίες να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις λόγω της έλλειψης του τεχνικού προσωπικού.

Επισημαίνω το κίνδυνο προς κάθε αποδέκτη που έχει ρόλο στην τοπική εξουσία και στέλνω μήνυμα στον Γρεβενιώτικο λαό που ανυποψίαστος θα είναι και ο τελικός αποδέκτης της όποιας αρνητικής εξέλιξης στον πλέον ευαίσθητο χώρο της δημόσιας ζωής που είναι η υγεία.

Μετά τιμής

Κυριάκος Ταταρίδης

Αρχιτέκτων Μηχανικός

Πρώην Βουλευτής Ν. Γρεβενών

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.