Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 46χρονου ημεδαπού

αυτοκινητο αστυνομιαΑπό αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Γρεβενών, εξιχνιάστηκε κλοπή που διαπράχθηκε σε βάρος μιας  53χρονης , στα Γρεβενά.

Συγκεκριμένα, στις  30-09-2015,  άγνωστος άνδρας προσποιούμενος τον πελάτη, εισήλθε σε κατάστημα πώλησης χαλιών και εκμεταλλευόμενος ολιγόλεπτη απουσία της 53χρονης, υπαλλήλου του καταστήματος, αφαίρεσε την τσάντα της, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα ευρώ (150€), ένα κινητό τηλέφωνο και διάφορα προσωπικά έγγραφα.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ως δράστης της κλοπής φέρεται ένας 46χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε ποινική δικογραφία.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Γρεβενών.

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών σε περιοχή της Καστοριάς για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοχρησία

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΤην Πέμπτη (12-11-2015) τις πρώτες πρωινές ώρες σε περιοχή της Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος (Ο.Π.Δ.Ε.) του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς, συνέλαβαν πέντε (5) αλλοδαπούς (τρεις άνδρες 20, 23, και 27 χρονών και δύο ανήλικες 14 και 15 χρονών), υπηκόους Αλβανίας, μη νόμιμους μετανάστες, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπλοφορία και οπλοχρησία.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας σε απομακρυσμένες περιοχές της ελληνοαλβανικής μεθορίου, οι αστυνομικοί εντόπισαν τους ανωτέρω οι οποίοι κινούνταν ύποπτα στην περιοχή της Διποταμίας Καστοριάς.

Στην προσπάθειά των αστυνομικών να τους ελέγξουν, ένας εκ των προαναφερόμενων (20χρονος) πυροβόλησε κατά των αστυνομικών οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τους τρεις εκ των πέντε (τον 23χρονο, τον 27χρονο και την 15χρονη) ενώ ακολούθως και κατόπιν αναζητήσεων εντόπισαν και συνέλαβαν την 14χρονη και τον 20χρονο.

Συνεχιζόμενης της έρευνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, χρησιμοποιώντας πάντα την ίδια μεθοδολογία δράσης και έχοντας καθορίσει διακριτούς ρόλους μεταξύ τους. Στο πλαίσιο αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη και διερευνάται η εμπλοκή τους σε υποθέσεις κλοπών.

Επιπλέον σε βάρος του 27χρονου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης: α) Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Καστοριάς, για ναρκωτικά, και β) Ένταλμα Σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για διακεκριμένες κλοπές.

Στην  κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) πυροβόλο όπλο, πιστόλι κρότου-λάμψης,
  • μία (1) γεμιστήρα άνευ φυσιγγίων,
  • ένας (1) κάλυκας όπλου κρότου λάμψης,
  • το χρηματικό ποσό των εκατόν πενήντα (150) ευρώ και
  • πέντε (5) κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καστοριάς, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών  Καστοριάς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.