hydra-2-708_0

Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε, μετά από αρκετούς μήνες, ο Γεωργιανός που το καλοκαίρι είχε δολοφονήσει γνωστό ιδιοκτήτη ταβέρνας στην Υδρα για να του αρπάξει χρήματα. 

Ο άνθρωπος που είχε δολοφονήσει τον άτυχο 67χρονο άνδρα είχε καταφέρει να διαφύγει με φουσκωτό από το νησί, λίγη ώρα μετά τη ληστεία και συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Καλλιθέα. Συνεργοί του, οι οποίοι είχαν καταδικαστεί για άλλες υποθέσεις και είχαν αποφυλακιστεί με το νόμο Παρασκευόπουλου, είχαν συλληφθεί επί τόπου στην Υδρα, λίγη ώρα μετά την άγρια δολοφονία.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Κυριακής 17 Αυγούστου, ο Γεωργιανός μαζί με τους συνεργούς του είχαν εισβάλει στο σπίτι του εστιάτορα, τα ξημερώματα, λίγο αργότερα αφότου ο 67χρονος Μανόλης Οικονόμου και η σύζυγός του είχαν  κλείσει το εστιατόριο τους στην Ξερή Ελιά και είχαν επιστρέψει σπίτι τους. Οι δράστες αφού βεβαιώθηκαν πως και οι δύο πήγαν για ύπνο μπήκαν στο σπίτι και από το παράθυρο του ισογείου. Αφού έδεσαν χειροπόδαρα την γυναίκα του, της έδωσαν να πιει υπνωτικό, τη φίμωσαν και της έδεσαν τα μάτια. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο άτυχο άνδρα.

Η ιατροδικαστική εξέταση της σορού του εστιάτορα είχε δείξει ότι  οι δράστες χτύπησαν τον άτυχο άνδρα στα χέρια και την κοιλιά και όταν εκείνος έπεσε στο πάτωμα του έδωσαν την χαριστική βολή.Τον φίμωσαν με πανί και από πάνω τον έδεσαν με άλλο ένα στο στόμα και την μύτη. Με αυτόν τον τρόπο πέθανε από ασφυξία. Οπως είχε διαπιστώσει ο ιατροδικαστής, είχε υποστεί και ισχαιμικό επεισόδιο του μυοκαρδίου.

Από τη συμμορία που έκανε την αιματηρή ληστεία στην Υδρα διαφεύγει ένα ακόμη άτομο, πιθανότατα γυναίκα, ενώ ο Γεωργιανός που συνελήφθη σήμερα θεωρείται ότι είναι ο εγκέφαλος της σπείρας.

Τι έχει στα χέρια της η αστυνομία

Όπως τόνισε ο διοικητής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής ταξίαρχος Χρήστος Παπαζαφείρης πριν από λίγη ώρα κατά την παρουσίαση της πολύκροτης υπόθεσης, ο 39χρονος αρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, πιθανόν να είναι και ο δολοφόνος του 67χρονου εστιάτορα.

Εκτός από το υλικό που έχει η Αστυνομία από τις κάμερες, βρέθηκε και κηλίδα αίματος του 39χρονου στο σημείο που ήταν η σορός του άτυχου άνδρα.

Μετά τη σύλληψη 7 Γεωργιανών, που εμπλέκονται στη δολοφονία του εστιάτορα και τη ληστεία σε βάρος της 58χρονης συζύγου του, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Ασφάλειας Αττικής συνέχισε με αμείωτο ρυθμό τις αναζητήσεις για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών. Ο 39χρονος αρχηγός της συμμορίας εντοπίστηκε, χθες, στην Καλλιθέα, σε Ι.Χ αυτοκίνητο, ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα όπου διέμενε, διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε ενοικιαστεί με στοιχεία άλλου υπηκόου Γεωργίας. Παράλληλα, βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα διαβατήριο, το οποίο είχε τη φωτογραφία του συλληφθέντα και τα στοιχεία της ταυτότητας άλλου υπηκόου Γεωργίας.

Όπως εξακριβώθηκε, ο 39χρονος είχε συλληφθεί το 2011, μαζί με άλλον ομοεθνή του, για ληστεία κατά συναυτουργία και κατά συρροή, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ΄εξακολούθηση, παράνομη οπλοφορία και παράνομη είσοδο στη χώρα. Αδικήματα, για τα οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 4 μηνών. Στις 8 Ιουλίου 2015 αποφυλακίστηκε, όμως, από τον Κορυδαλλό.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, ο οποίος τον παρέπεμψε σε τακτικό ανακριτή, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την σύλληψη και των υπολοίπων δραστών.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.