ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΣτην αντεπίθεση πέρασε ο Γιάννης Πανούσης, μετά από την κατάθεση «φωτογραφικής» μυνητήριας αναφοράς από τον

Νίκο Παρασκευόπουλο και τον Νίκο Τόσκα.

Το νέο επεισόδιο στην υπόθεση που έχει προκαλέσει σάλο στο πολιτικό σκηνικό, μετά από τις αποκαλύψεις του πρώην υπουργού για απειλές για την ζωή του, «γράφτηκε» με ανακοίνωση σε σκληρό ύφος του κ. Πανούση, στην οποία πετά το γάντι την κυβέρνηση και προειδοποιεί ανοιχτά τον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως αναφέρει, είχε προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό «να απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των Αριστερών του τίποτα», διαφορετικά θα χαθεί μαζί τους. Μάλιστα, καλεί τον κ. Τσίπρα,  Καλεί μάλιστα τον πρωθυπουργό, μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση, να ελέγξει τον τρόπο που «κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πανούση:

«Αυτά δεν συμβαίνουν και δεν γίνονται ανεκτά στις πολιτισμένες ευρωπαϊκές χώρες και δημοκρατίες. Να εισηγείται η Κυβέρνηση να απευθυνθώ στον Εισαγγελέα, να πηγαίνεις στον  Εισαγγελέα και να καταθέτεις έγγραφα (και όχι απόψεις) και να σε κατηγορούν «γιατί πήγες τώρα» και μετά να σε μηνύουν γιατί άσκησες συνταγματικό δικαίωμα.

Δεν απομένει σ’αυτή τη νέα ολοκληρωτικού τύπου αντίληψη και πρακτική να με συλλάβουν γιατί είμαι αντικαθεστωτικός (τί μου θυμίζει; τί μου θυμίζει;), φαντάζομαι με τις ευλογίες των Υπουργών Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης που κόπτονται για τα δικαιώματα (μόνον των δικών τους;).

Αντί να προβληματίζονται με τα συνεχή διαγγέλματα μίσους των Πυρήνων της Φωτιάς (τρία σε λίγες μέρες) που στρέφονται μόνον εναντίον μου και όχι κατά των ασκούντων σήμερα την κατασταλτική κυβερνητική πολιτική, ασχολούνται με την προσωπικότητά μου.

Να ψάξουν σε όσο βάθος θέλουν τη ζωή μου. Όσο για τη ζωή ορισμένων από αυτούς ξέρω πολύ καλά τα σκοτεινά σημεία της διαδρομής τους (και όχι μόνον ιδεολογικά).

Είχα προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό. Ή θ’απαλλαγεί από τον στενό κύκλο των «Αριστερών του τίποτα….» ή θα χαθεί μαζί τους.

Μέχρι να πάρει την τελική του απόφαση ας ελέγξει τουλάχιστον τον τρόπο που κάθε μέρα διολισθαίνουν ορισμένοι κύκλοι σε εξω-θεσμικές υπόγειες δράσεις.

ΥΓ1. Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ τις «τρακατρούκες» των -κατά Λένιν- “χρήσιμων ηλιθίων”

ΥΓ2. Δεν αισθάνομαι μόνος σ’αυτόν τον αγώνα όπου φαίνεται να’χω απέναντι μου το Κράτος (και το Παρακράτος;)».

Μαξίμου: Καμία μήνυση εναντίον Πανούση
Λίγη ώρα μετά από την ανακοίνωση, η κυβέρνηση αντέδρασε εκφράζοντας την απορία πώς ένας καθηγητής Εγκληματολογίας δεν κατανοεί ότι δεν έγινε μηνυτήρια αναφορά εναντίον του, αλλά ήταν κατά παντός υπευθύνου. «Αποκλειστικό μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση της νομιμότητας και ειδικότερα όταν πρόκειται περί θεσμών κρίσιμων για την εθνική ασφάλεια», ανέφερε ακόμη το σχόλιο του Μεγάρου Μαξίμου.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.