Πλήττουν εκ νέου συνταξιούχους..Τεράστιες μειώσεις στα ποσά που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι που δεν βρίσκονται κοντά στο όριο ηλικίας των 67 ετών ζητούν οι δανειστές, λόγω των χαμηλών εσόδων των Ταμείων.

Όπως όλα δείχνουν, οι θεσμοί διαπιστώνουν ότι παρά τα επώδυνα μέτρα του νέου ασφαλιστικού, τα νούμερα δεν βγαίνουν και έτσι ζητούν επιπλέον περικοπές οι οποίες θα επηρεάσουν εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους που είτε έχουν βγει στη σύνταξη είτε πρόκειται να βγουν στο επόμενο διάστημα.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, η πρότασή τους είναι οι δικαιούχοι να λαμβάνουν έως το 60% της σύνταξης που τους αναλογεί μέχρι ένα όριο ηλικίας και από εκεί και πέρα αυτό το ποσό να αυξάνεται συστηματικά. Αυτό μέχρι ένα όριο, των 65 ετών, για παράδειγμα, όταν και θα ξεκινούν να λαμβάνουν ολόκληρο το ποσό της σύνταξης.

Σημαντικός παράγοντας πάντως για το αν πραγματοποιηθεί η παραπάνω πρόταση είναι το ποσοστό αναπλήρωσης κύριας και επικουρικής που θα συμφωνηθεί με τους δανειστές, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι αν τελικά καταλήξουν σε συμφωνία, δεν θα είναι «κουρεμένα» τα ποσά που θα λάβουν οι συνταξιούχοι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.