manolis708

Κρίση προκαλεί στο Mega το γεγονός ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη δεν μπόρεσε να παρέμβει στη διάρκεια του δελτίου ειδήσεων για το θέμα του Γιάννη Πανούση.

Οπως ανέφερε η ίδια η κ. Γεροβασίλη, σε χθεσινή της ανακοίνωση:
«Στη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega παρουσιάστηκαν ως γεγονότα υποτιθέμενοι διάλογοι, τους οποίους σύμφωνα με τον διευθυντή ειδήσεων έδωσε ο κ. Πανούσης. Το Mega αρνήθηκε να δώσει το λόγο στην κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, προκειμένου να παρέμβει στο δελτίο ειδήσεων για να διατυπώσει την άποψη της κυβέρνησης, με την προκλητική απάντηση “γιατί να σας βγάλουμε στο δελτίο, για να βγάλετε λόγο;”» αναφέρει σε δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

«Η συνέχεια σε άλλες αίθουσες όπου τον έλεγχο δεν έχει το Mega, αλλά μόνο εκείνοι που σύμφωνα με τον νόμο έχουν την εξουσία να αποφασίζουν» καταλήγει η κ. Γεροβασίλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πιθανόν θα γίνουν αγωγές εναντίον του καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, o διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του Mega Μανώλης Καψής φαίνεται πως είναι ο άνθρωπος που είπε την επίμαχη φράση στην κυβερνητική εκπρόσωπο.

Μετά τις διαστάσεις που έλαβε το θέμα, οι μέτοχοι του Mega κατά πληροφορίες ζήτησαν από τον Μανώλη Καψή να εξηγήσει γιατί έλαβε την απόφαση να μην επιτρέψει στην Όλγα Γεροβασίλη να εκθέσει την άποψη του Μεγάρου Μαξίμου στο δελτίο.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Καψής υπέβαλε την παραίτησή του αλλά δεν είναι γνωστό αν θα γίνει δεκτή.

Tι δήλωσε εκ νέου η Ολγα Γεροβασίλη

Από την πλευρά της, η Ολγα Γεροβασίλη μιλώντας στη ΝΕΤ περιέγραψε τα γεγονότα ως εξής:

«Κοιτάξτε, παρακολουθούσα ένα δελτίο ειδήσεων και βλέπω έναν τρόπο παρουσίασης ενός θέματος της ιστορίας με τον κύριο Πανούση- με παρουσίαση διαλόγων, να εμπλέκονται πρόσωπα, φωτογραφία συν διάλογος δίπλα, σαν πραγματικό γεγονός. Ενδεχομένως, κάποιος του περιέγραψε ένα γεγονός. Ένα σοβαρό μέσο ενημέρωσης προφανώς το μεταδίδει ως τέτοιο και όχι ως έναν διάλογο ο οποίος έχει διεξαχθεί, βάζοντας φωτογραφία, βάζοντας τον διάλογο από κάτω. Είναι ένας τρόπος ο οποίος ξεφεύγει πια από τα όρια της ενημέρωσης και γίνεται προπαγάνδα. Επ’ αυτού, λοιπόν, ήθελα να διαμαρτυρηθώ. Δεν θα λογοκρίνω ένα μέσο. Του προκύπτει από το ρεπορτάζ του προφανώς και το κάνει, αλλά έχει μεγάλη σημασία πρώτον το πώς το παρουσιάζεις και δεύτερον δεν μπορεί να μην εκφραστεί και η διαφορετική άποψη απέναντι σ’ αυτό».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.