Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Οι ιστορίες επιστολών του 17ου αιώνα που δεν παραδόθηκαν ποτέ

Νοέμβριος 11th, 2015 by Σταματίνα

Signed_sealed_and__3495328b

Επιστήμονες μελετούν γράμματα που βρέθηκαν σε μπαούλο – Μια εγκυμοσύνη έρχεται στο φως μετά από 300 χρόνια

Χιλιάδες επιστολές που δεν παραδόθηκαν ποτέ στους παραλήπτες τους βρέθηκαν σε ένα δερμάτινο μπαούλο του 17ου αιώνα στην Ολλανδία και μελετώνται από μια διεθνή ομάδα ερευνητών.

Το μπαούλο παρουσιάστηκε σε ένα ταχυδρομικό μουσείο στη Χάγη το 1926 αλλά οι 2.600 επιστολές που περιείχε, από τις οποίες οι 600 δεν έχουν καν ανοιχτεί μελετώνται σήμερα από την ομάδα των ερευνητών. Μια από τις ιστορίες που ξεχωρίζει είναι αυτή μιας ανύπαντρης γυναίκας, Ολλανδής τραγουδίστριας η οποία μόλις έφτασε στο Παρίσι ανακάλυψε ότι ήταν έγκυος.

Το γράμμα το έστελνε ένας κοινός φίλος του ζευγαριού στον πατέρα του παιδιού, έναν πλούσιο Εβραίο έμπορο στη Χάγη, αλλά δεν του παραδόθηκε ποτέ και ανοίχτηκε πολλά χρόνια μετά. «Μπορείτε να καταλάβετε χωρίς δυσκολία την πραγματική  απελπισία της γυναίκας» αναφέρει μεταξύ άλλων αυτός που γράφει το γράμμα. Η επιστολή φέρει απ’ έξω την ένδειξη «niet hebben» που σημαίνει ότι ο παραλήπτης αρνήθηκε να το δεχτεί. Είχε πιθανόν μαντέψει πιθανόν το περιεχόμενό του, αναφέρει ερευνήτρια στην εφημερίδα Guardian.

Οι επιστήμονες ονόμασαν την έρευνα «Υπογεγραμμένα, σφραγισμένα αλλά χωρίς να έχουν παραδοθεί» και αναφέρουν ότι διαβάζοντας τις επιστολές πιθανόν να πέσει φως σε σκάνδαλα, ίντριγκες και την καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων στα τέλη του 17ου και τις αρχές του 18ου αιώνα.

Το μπαούλο με τα γράμματα είχε τοποθετηθεί στο πορτ μπαγκάζ ενός ζευγαριού ταχυδρόμων οι οποίοι ζούσαν στην Χάγη από το 1676 έως το 1707. Είχαν την ελπίδα ότι οι παραλήπτες τους κάποια στιγμή θα τα αναζητούσαν και θα πλήρωναν και τα τέλη για τη μεταφορά τους.

Γραμμένα σε διάφορες γλώσσες, μεταξύ άλλων Ολλανδικά, Γαλλικά και Ισπανικά τα γράμματα είναι από ανθρώπους διαφόρων κοινωνικών τάξεων, αριστοκράτες, κατάσκοπους, εραστές και εμπόρους. Ερευνήτρια της ομάδας αναφέρει ότι πολλά από αυτά είναι από ανθρώπους που έχουν βασικές γνώσεις γραφής ενώ τα περισσότερα είναι γραμμένα από ανθρώπους μέσου κοινωνικού επιπέδου που χρησιμοποιούν την δική τους διάλεκτο.

Εξετάζεται ακόμη και ο τρόπος που είναι διπλωμένα καθώς για παράδειγμα αν κάποιο είναι πολύ διπλωμένο είναι το πιθανότερο ένα ερωτικό γράμμα που κρύβει κάποιο μυστικό. Οι ερευνητές θα χρησιμοποιήσουν μια ειδική μέθοδο όπου θα μπορέσουν να διαβάσουν το περιεχόμενο των γραμμάτων σκανάροντάς τα χωρίς να τα ανοίξουν.

Der-Letter_3495330b

newsbeast

This entry was posted on Τετάρτη, Νοέμβριος 11th, 2015 at 23:16 and is filed under ΚΟΣΜΟΣ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply