Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

ΚΝΕ: Να ξεκινήσει άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία στα δημόσια ΙΕΚ…

Νοέμβριος 11th, 2015 by Χρήστος Μίμης

KNE

«Χιλιάδες σπουδαστές των δημόσιων ΙΕΚ σε όλη τη χώρα βρίσκονται σε απόγνωση, αφού η λειτουργία των σχολών τους δεν έχει ακόμα ξεκινήσει με ευθύνη της κυβέρνησης.

Αντιμετωπίζουν συνεχόμενα εμπόδια στην προσπάθεια να μάθουν μια τέχνη, κόντρα στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση σε αυτές τις σχολές. Την ίδια στιγμή είναι χιλιάδες οι εκπαιδευτικοί που έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους, αλλά δεν έχει προσληφθεί κανείς από τους περίπου 8.000 εκπαιδευτικούς που απαιτούνται για την έναρξη των μαθημάτων.

Η κυβέρνηση, εδώ και τώρα, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα για  να ξεκινήσει άμεσα η εκπαιδευτική διαδικασία στα δημόσια ΙΕΚ και να αντιμετωπιστούν οι ελλείψεις.  Να εξασφαλιστεί άμεσα χρηματοδότηση για όλες τις σχολές από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σύγχρονα εργαστήρια, υποδομές, βιβλία. Να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς. Ούτε ένα ευρώ από τις τσέπες των σπουδαστών για αναλώσιμα και υλικά. Πάσο για δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν στέγαση για όσους βρίσκονται μακριά από τις πόλεις τους.  

Τώρα χρειάζεται οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να δυναμώσουν την οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση.

 Να απαιτήσουν με τον αγώνα τους άμεσα να ξεκινήσουν τα μαθήματα και να μη δεχτούν καμία υποβάθμιση των σπουδών τους. 

Τώρα χρειάζεται να γίνουν μια γροθιά με τους συναδέλφους τους στη σχολή και στη δουλειά.»

This entry was posted on Τετάρτη, Νοέμβριος 11th, 2015 at 21:54 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply