Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

5 τρόποι για να πάρετε σύντομα προαγωγή

9 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ergasia - nikhthsΣε μία περίοδο που ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όλοι κάνουν τα πάντα για να ακούσουν από τον διευθυντή τους την μαγική λέξη… «προαγωγή».

Σύμβουλοι καριέρας μας αποκαλύπτουν τα 5 μυστικά που πρέπει να γνωρίζετε, αν θέλετε να πάρετε σύντομα προαγωγή. Άλλωστε τις περισσότερες φορές, χρειάζεται και κόπο και τρόπο.

  • Η προαγωγή σας πρέπει να είναι η προφανής και όχι αναγκαία επιλογή

Για να πάρετε προαγωγή, πρέπει να δουλεύετε σαν να την έχετε ήδη κερδίσει. Το πιο σημαντικό, δηλαδή, είναι να δείξετε στον προϊστάμενό σας, πως είστε έτοιμος να αναλάβετε καινούργια καθήκοντα. Για να το καταφέρετε, πρέπει να παίρνετε πρωτοβουλίες, να είστε δημιουργικός και να διατηρείτε καλή επικοινωνία με τους συναδέλφους σας.

  • Εργαστείτε σκληρά, αλλά κυρίως έξυπνα

Μην προσπαθείτε να εντυπωσιάσετε το αφεντικό σας μόνο με τις επικοινωνιακές δεξιότητες, αλλά με την αφοσίωσή σας σε αυτό που κάνετε, την οργάνωση, την φιλοδοξία και φυσικά με την πρόοδο σας.

  • Ακούστε περισσότερο και μιλήστε λιγότερο

Προσεγγίστε τους προϊστάμενους σας και προσπαθείστε να μάθετε τα μυστικά τους για πως τα κατάφεραν. Σημαντικό είναι επίσης, να αποκτήσετε αυτογνωσία και να επαναπροσδιορίζετε συχνά τους στόχους σας.

  • Μην φοβάστε να εκφραστείτε εκεί που πρέπει

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε ότι αξίζετε την προαγωγή είναι να δημιουργήσετε μία σχέση εμπιστοσύνης με τους «από πάνω» σας. Όπου πιστεύετε πως μπορείτε να βοηθήσετε προτείνοντας μία εναλλακτική λύση, μην διστάσετε να το κάνετε.

  • Γίνεται κορυφαίος σε αυτό που κάνετε ήδη

Αν είστε ο καλύτερος στο πόστο σας, οι γύρω σας θα καταλάβουν ότι πραγματικά σας ενδιαφέρει αυτό που κάνετε και θα έχουν την περιέργεια να δουν τι παραπάνω μπορείτε να προσφέρετε στην εταιρία τους.

iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, 2015 at 18:53 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply