Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

«Παγώνει» η υποχρεωτική χρήση καρτών για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

9 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

kartaΛίγες εβδομάδες κράτησε το όνειρο της αξιοποίησης των ηλεκτρονικών μέσων πληρωμής για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, καθώς με Απόφαση του ο υπηρεσιακός Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων «πάγωσε» για ένα χρόνο την εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες.

Στις 9 Οκτωβρίου η Κ. Σαββαϊδου είχε εκδώσει Απόφαση με την οποία συγκροτούσε ειδική Επιτροπή, με αντικείμενο την επεξεργασία κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και για την διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών.

Στα πλαίσια αυτά η Ομάδα Εργασίας θα έπρεπε να επεξεργασθεί και να μελετήσει θέματα που αφορούν στην:

  • υποχρεωτική χρήση μεταφορών πιστώσεων για τις εισπράξεις στα Τελωνεία (ICISnet)
  • της αποδοχής καρτών πληρωμών έκδοσης αλλοδαπών φορέων παροχής υπηρεσιών πληρωμών για εισπράξεις του Υπουργείου Οικονομικών
  • της υποχρεωτικής αποδοχής καρτών πληρωμών από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες, μέσω της χρήσης τερματικών αποδοχής καρτών (POS)
  • την καθολική απαγόρευση χρήσης μετρητών στις Δ.Ο.Υ.
  • την ολοκλήρωση του ηλεκτρονικού παραβόλου, ιδίως μέσω της ένταξης σε αυτό και των Υπουργείων που μέχρι στιγμής δεν έχουν προβεί στις σχετικές ενέργειες ένταξης παραβόλων τους στο e-παράβολο, αλλά και λοιπών Φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Η Επιτροπή αυτή θα έπρεπε να παραδώσει το πόρισμα της στο τέλος του έτους, ωστόσο με νέα Απόφαση που υπογράφει ο προσωρινός αντικαταστάτης της Κ. Σαββαϊδου, η προθεσμία παράδοσης του πορίσματος μεταφέρθηκε ένα χρόνο αργότερα ήτοι στις 31/12/2016, παρά το ότι έως και προχθές ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «ξεδίπλωνε» το σχεδιασμό της χρήσης «πλαστικού» χρήματος από την αρχή του 2016, συμπεριλαμβάνοντας και την υποχρεωτική εγκατάσταση POS σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες.

 iefimerida

This entry was posted on Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου, 2015 at 21:08 and is filed under ΕΡΓΑΣΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply