voulokeri_8.11.708

Παρά την κρίση, το ελληνικό Δημόσιο παραμένει ένα «μαύρο κουτί», στο οποίο εξακολουθούν να χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο.

Το «φάκελο» αυτό άνοιξε η «Καθημερινή», αναφέροντας μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα αυτών των ποσών που δαπανώνται χωρίς λόγο, αλλά και των παράλογων που ισχύουν ακόμη στο Δημόσιο.

Το υπουργείο Οικονομικών για παράδειγμα νοίκιασε πρόσφατα κτίριο 10.000 τετραγωνικών μέτρων για να στεγάσει το τυπογραφείο του, το οποίο όμως δεν το χρησιμοποιεί πια! Σε αυτό κάποτε τυπώνονταν προϋπολογισμοί, τριπλότυπα έντυπα και τα σήματα μεταξύ άλλων, αλλά αυτό δεν γίνεται πλέον. Παρόλα αυτά, το κόστος για το ενοίκιο για να στεγαστεί αυτό το τυπογραφείο φτάνει στα 650.000 ευρώ το χρόνο.

Από την άλλη, παρότι βρισκόμαστε στο 2015, στο Δημόσιο δεν χρησιμοποιούν το email- το οποίο προβλέπεται από το νόμο- αλλά η επίδοση εγγράφων στις υπηρεσίες εξακολουθεί να γίνεται με την παραδοσιακή αλληλογραφία. Κάτι που στοιχίζει 11,5 εκατ. ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Στα παράλογα και το γεγονός ότι εν έτει 2015, σε διαγωνισμό οργανισμού για χαρτικά, στυλό, φακέλους κτλ. Υπήρχε όρος ότι η προμηθευτής θα έπρεπε να προμηθεύει και βουλοκέρι! Κάτι που σήμαινε ότι ουσιαστικά αποκλείονταν εταιρείες που ενδεχομένως να προσέφεραν τη γραφική ύλη σε πιο ανταγωνιστικές τιμές. Ευτυχώς ο όρος αυτός, σύμφωνα με την εφημερίδα, πρόσφατα βγήκε επιτέλους από τις προδιαγραφές.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.