Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Τα 5 πράγματα που απαγορεύεται να πεις στον σύντροφό σου για τους πρώην

Νοέμβριος 7th, 2015 by Σταματίνα

ex708_4Η πρώτη συζήτηση που γίνεται ανάμεσα στα νέα ζευγάρια είναι γνωστή ως «The Talk». Είναι η συζήτηση με την οποία ουσιαστικά ξεκαθαρίζεις με το ταίρι σου αν είστε σε σχέση ή όχι. Η δεύτερη συζήτηση έχει να κάνει -φυσικά- με τους πρώην.

Αν έχετε κάνει και τις δύο συζητήσεις, τότε θα συμφωνείτε πως η πιο «απαιτητική» είναι η δεύτερη. Οι πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουμε στον εαυτό μας εκείνη την ώρα είναι οι εξής: «Να πω όλη την αλήθεια; Να ρωτήσω περισσότερα; Να πω λεπτομέρειες; Μήπως πρέπει να αλλάξω θέμα;».

Σύμβουλοι σχέσεων και σεξολόγοι δίνουν συμβουλές για το πώς πρέπει να «κατευθύνουμε» τη συζήτηση περί πρώην, κάθε φορά που μας ρωτάει ο νέος σύντροφός μας για εκείνους.

Μην αποκαλύψετε τον αριθμό των πρώην συντρόφων σας

Αυτή η πληροφορία είναι εντελώς προσωπική και δεν χρειάζεται να τη μοιραστείτε, ειδικά αν πιστεύετε πως θα νιώσει άβολα ο άλλος. Αν η ερώτηση γίνει πολύ νωρίς, τότε οι απάντησεις τύπου «νομίζω πως δεν γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον ακόμη» ή «αυτή είναι προσωπική πληροφορία, πρέπει να την κερδίσεις», ακούγονται ιδανικές.

Μην αναλύσετε το πώς συμπεριφερόσασταν με τους πρώην σας και τι «εαυτό» σας έβγαζε ο καθένας
Μπορεί να είστε ο εαυτός σας σε κάθε σχέση, αλλά στο τέλος κρατάτε συγκεκριμένα συναισθήματα από αυτές. Ωστόσο, σημαντικό είναι να γνωρίζετε πως η συμπεριφορά σας σε μία σχέση σας διαμορφώνεται και από το τι σας βγάζει το ταίρι σας. Μην μπείτε στο κόπο να επεξηγήσετε παλιές καταστάσεις, γιατί μπορεί να παρουσιάσετε κάτι διαφορετικό από αυτό που είστε στην πραγματικότητα.

Μην αποκαλύψετε ποτέ «περιπέτειές» σας με σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα
Αυτό βέβαια ΔΕΝ ισχύει αν εκείνη την περίοδο που συνάπτετε τη νέα σχέση έχετε κάποιο σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Αν το περιστατικό, όμως, έχει λάβει τέλος, τότε δεν υπάρχει λόγος να το μοιραστείτε με τον σύντροφό σας.

Μην καυχηθείτε για τους πρώην συντρόφους σας -εκτός κι αν ήταν ο Τζόνι Ντεπ

Η αυτοκριτική δεν είναι και το καλύτερο πράγμα, όταν σχετίζεται με τις πρώην σχέσεις σας. Προσπαθήστε να είστε όσο πιο αντικειμενική γίνεται, ειδικά αν ο σύντροφός σας γνωρίζει τον πρώην σας.

5. Μη συγκρίνετε πρώην – νυν
Κι όμως η σύγκριση πρώην – νυν είναι μια συνήθεια που μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Ακόμη και αν θέλετε να το παίξετε άνετη, δεν χρειάζεται να συγκρίνετε όσα κάνετε με το ταίρι σας, με αυτά του πρώην.

iefimerida

This entry was posted on Σάββατο, Νοέμβριος 7th, 2015 at 13:42 and is filed under ΠΑΡΑΞΕΝΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply