paok champΑπό την… πύλη της Τουρ ο ΠΑΟΚ μπαίνει στο Champions League του

βόλεϊ. Ο «Δικέφαλος» την Τετάρτη 4/11 (21.30, OTE TV) θα δώσει τον πρώτο αγώνα της ιστορίας του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση,

ενώ πρώτος ευρωπαϊκός αγώνας θα είναι και για τους Κουβανούς Χιμένες, Τσεπέντα.

Η ασπρόμαυρη αποστολή του βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης στην ομώνυμη γαλλική πόλη. Ο αγώνας θα γινει στο Σαλέ «Ρόμπερτ Γκρενό» με διαιτητές τον Ελβετό Στεφάν Γκριέντερ και τον Ολλανδό Μαρκ Μπλοεμχάρντ.

Ο ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί στον 3ο όμιλο μαζί με την βελγική Νόλικο Μαασέικ, τη γαλλική Τουρ και την ιταλική Τρεντίνο του Δημήτρη Τζούριτς.

Στην εφετινή διοργάνωση θα αγωνιστούν 28 ομάδες σε 7 ομίλους και θα προκριθούν στην Β΄φάση οι πρώτες των ομίλων οι πέντε δεύτερες και απ΄ευθείας μέχρι τα τελικά η διοργανώτρια του φάιναλ-4.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ αναχώρησε την Τρίτη το πρωί με προορισμό το αεροδρόμιο της Μποβέ. Από εκεί οδικώς ταξίδεψε για την πόλη Τουρ. Ο δικέφαλος θα έχει την πρώτη του γνωριμία με το γήπεδο που θα φιλοξενηθεί ο αγώνας στις 19.15 καθώς για τότε είναι προγραμματισμένη η προπόνηση των ασπρόμαυρων.

Ράμματα ο Πέτρογλου

Δυστυχώς για τον Νικολάι Ζελιάσκοφ πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί ο Πέτρος Πέτρογλου που μία ημέρα πριν και από το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι έχει ένα ατύχημα. Στην προπόνηση με τα βάρη γλίστρησε το στρώμα και ο έμπειρος ακραίος τραυματίστηκε στα πόδια ευτυχώς ελαφριά. Του έγιναν ράμματα και αν και ακολούθησε κανονικά την αποστολή πολύ δύσκολα θα αγωνιστεί.

«Για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα»

Για τον αυριανό αγώνα με την Γαλλική Τουρ ο Νικολάι Ζελιάσκοφ τόνισε: «Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μια ομάδα με τεράστια εμπειρία από το Champions League. Εμείς από την πλευρά μας θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Για εμάς αυτά τα παιχνίδια μόνο κέρδος θα είναι». Όσο αφορά τον αντίπαλο ο τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε: «Η Τουρ είναι μια πολύ έμπειρη και επικίνδυνη ομάδα καθώς παίζει πολύ γρήγορα και με πολλές κομπίνες. ‘Όπως όλες παραδοσιακά οι γαλλικές ομάδες έτσι και αυτή παίζει πολύ άμυνα, σπάει πολλές μπάλες και έχει μια πλειάδα πολύ καλών παικτών».

«Μοναδική εμπειρία»

Ανυπόμονος για την πρώτη του συμμετοχή στο Champions League εμφανίστηκε ο ακραίος του ΠΑΟΚ Δημήτρης Εφραιμίδης ο οποίος λίγο πριν αναχωρήσει η ομάδα για τη Γαλλία τόνισε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετέχουμε στο Champions League. Θα είναι για εμάς μια μοναδική εμπειρία. Ανεξαρτήτου αποτελεσμάτων από τη συμμετοχή μας στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση θα αποκομίσουμε σημαντικές εμπειρίες για τις εγχώριες διοργανώσεις». Όσο αφορά το παιχνίδι της πρεμιέρας κόντρα στην Τουρ ο Δημήτρης Εφραιμίδης είχε να πει: «Κάθε πρεμιέρα είναι πολύ σημαντική. Περιμένουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία δυνατή και έμπειρη ομάδα που πρωταγωνιστεί όλα αυτά τα χρόνια στο γαλλικό πρωτάθλημα.

Πρώτη φορά αγωνιζόμαστε σε τέτοιο επίπεδο και είναι ευκαιρία να δούμε σε τι επίπεδο βρισκόμαστε και που κυμαινόμαστε στον όμιλο. Είναι καλό που προερχόμαστε από νίκη στο ελληνικό πρωτάθλημα». Για το αγωνιστικό προφίλ της Τουρ ο νεαρός ακραίος τόνισε: «Όπως όλες οι γαλλικές ομάδες έτσι και η Τουρ είναι πολύ καλή στο κομμάτι μπλοκ άμυνα για αυτό χρειάζεται από την πλευρά μας να έχουμε πολύ υπομονή και να μην κάνουμε εύκολα το λάθος. Πρέπει να προσαρμοστούμε στο παιχνίδι της, να κλείσουμε τον διαγώνιο της και διεκδικήσουμε με πάθος τη νίκη όπως θα κάνουμε σε όλα τα παιχνίδια».

Μόνο τρεις Γάλλοι στην 12αδα

Η γαλλική Τουρ έχει μόνο τρεις Γάλλους στην 12αδα της μεταξύ αυτών και ο έμπειρος λίμπερο Ούμπερτ Ενό ο οποίος ήταν μέλος της Τουρ που το 2005 νίκησε τον Ηρακλή στον τελικό του
Champions League στο PAOK Sports Arena αλλά και μέλος της Παρί που το 2000 κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων που είχε γίνει στα Άνω Λιόσια.

Διαγώνιος είναι ο Τσέχος διεθνής Νταβίντ Κόνεσνι. Βασικοί ακραίοι είναι ο ο Αυστραλός Άνταμ Γουάιτ και ο Πολωνός διεθνής Άνταμ Μπαρτός, ενώ πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Σέρβος Κονσταντίν Κούπκοβιτς και ο Αμερικανός Γιάσε Όλσεν. Κεντρικοί είναι ο Νταβίντ Σμιθ και ο Λουξεμβούργιος Κρις Ζούιντεμπεργκ ή ο Νίκολας Γκαρτιέν. Πασαδόρος είναι ο έμπειρος Γιόαν Τζάμουελ ενώ έχει αποκτηθεί και ο 20χρονος Μαυροβούνιος Ράικο Στρούγκερ.

Μετά από 3 αγώνες στο γαλλικό πρωτάθλημα η Τουρ σημείωσε το Σάββατο την πρώτη της νίκη με 3-1 απέναντι στις Κάννες. Ο Νταβίντ Κονέτσνι πήρε 22 πόντους και ο Άνταμ Γουάιτ πήρε 16 πόντους.

δολ,αμπε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.