el_faro_1.11_708

Ενα μήνα μετά από την εξαφάνιση του El Faro, σε περιοχή που «χτύπησε» ο τυφώνας Χοακίν, οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι εντόπισαν το ναυάγιο.

Το πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θεωρείται ότι βυθίστηκε αύτανδρο, με 33 μέλη πλήρωμα. Το Σάββατο εντοπίστηκε ναυάγιο, που πιστεύεται ότι πρόκειται για το El Faro, σε βάθος 4.572 μέτρων.

Μια ομάδα έρευνας που επιβαίνει στο USS Apache εντόπισε τα συντρίμμια χρησιμοποιώντας σόναρ, ανέφερε το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας των Μεταφορών στην ανακοίνωσή του. Τώρα, θα επιστρατευθεί ένα τηλεκατευθυνόμενο βαθυσκάφος για να εξακριβωθεί εάν πράγματι το ναυάγιο αυτό είναι το El Faro. Το ναυαγισμένο πλοίο μοιάζει να είναι ακέραιο και βρίσκεται σε κατακόρυφη θέση στο βυθό.

Το πλοίο, μήκους 224 μέτρων, στο οποίο επέβαιναν 28 Αμερικανοί και 5 Πολωνοί ναυτικοί, εξαφανίστηκε την 1η Οκτωβρίου, αφού είχε αποπλεύσει από το Τζάκσονβιλ της Φλόριντας για το Πουέρτο Ρίκο.


iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.