spiti - σπιτι θερμανσηΣτο περίπου 30% διαμορφώνεται, με βάση τις τρέχουσες τιμές, η εξοικονόμηση από τη χρήση φυσικού αερίου σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης. Με μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα 86 λεπτά ανά λίτρο η αντιστοιχία είναι 8,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα έναντι 5,6 λεπτών ανά KWh που είναι η τιμή του φυσικού αερίου.

Εκτός από το πετρέλαιο θέρμανσης και το φυσικό αέριο υπάρχουν και άλλοι εναλλακτικοί
τρόποι, οι οποίοι έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς τα τελευταία δύο χρόνια σε μία προσπάθεια των νοικοκυριών να βρουν φθηνότερες λύσεις θέρμανσης, λόγω της κρίσης.

Ωστόσο οι ειδικοί της αγοράς συμβουλεύουν ότι δεν είναι όλες οι λύσεις τόσο οικονομικές όσο φαίνονται, που σχετίζεται κυρίως με το ενεργειακό προφίλ του κάθε καταναλωτή.

Έτσι, η θέρμανση με πετρέλαιο είναι κατά 20% περίπου πιο φθηνή σε σχέση με πέρσι, στα
επίπεδα του 2010, ενώ στο φυσικό αέριο οι τιμές παραμείνουν σταθερές, ωστόσο συγκριτικά το αέριο είναι κατά περίπου 30% πιο οικονομικό. Οι τελικές τιμές του πετρελαίου κυμαίνονται από το 0,85 μέχρι το 0,88 ευρώ το λίτρο, ενώ την πρώτη μέρα έναρξης πώλησής του, τον Οκτώβριο του 2014, το εύρος ήταν ανάμεσα στο 1,06 με 1,09 ευρώ το λίτρο.

Από την άλλη, το κλιματιστικό ή οι λύσεις με ηλεκτρισμό είναι πιο ακριβές σε σχέση με
τις πιο συμβατικές λύσεις. Έτσι, ένα σπίτι 80 τετραγωνικών μέτρων
σε μια μεγάλη πολυκατοικία με 20 διαμερίσματα στην Αθήνα θα πληρώσει κατά
προσέγγιση 650-750 ευρώ για πετρέλαιο (κατά περίπου 100 ευρώ λιγότερα σε σχέση
με πέρσι), περίπου 400- 450 ευρώ για φυσικό αέριο, περίπου 700 ευρώ με κλιματισμό
και 650 ευρώ με τζάκι.

πρώτο θέμα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.