Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Κοζάνη: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση -Εξιχνιάστηκαν συνολικά 17 περιπτώσεις απάτης

1 Νοεμβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

Δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων

οχημα αστυνομιας
Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος  τριών αλλοδαπών και δύο αγνώστων συνεργών τους για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης μετά από συντονισμένη – συστηματική αστυνομική έρευνα, εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση που δρούσε στην ευρύτερη περιοχή της Κοζάνης.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών αλλοδαπών, υπηκόων Βουλγαρίας (45, 58 και 66 χρονών) καθώς και άλλων δύο αγνώστων δραστών (ενός άνδρα και μιας γυναίκας), μελών της οργάνωσης, για σύσταση – συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτη.

Ειδικότερα, από την πρόοδο μεθοδικής έρευνας προέκυψε ότι οι προαναφερόμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με σκοπό την εξαπάτηση ηλικιωμένων κυρίως ατόμων και χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης, αποκόμιζαν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Αναλυτικότερα, δρώντας πάντα με την ίδια μεθοδολογία, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με άτομα κυρίως ηλικιωμένα και με το πρόσχημα ότι πρόσωπο του στενού συγγενικού τους περιβάλλοντος έχει εμπλακεί σε θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα, ζητούσαν να τους καταβληθούν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να συμβάλουν στην απεμπλοκή του από τις επικείμενες ποινικές συνέπειες.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα μέλη της οργάνωσης κατά το χρονικό διάστημα από 20-10-2015 έως 25-10-2015 εξαπάτησαν στην πόλη της Κοζάνης συνολικά τρεις (3) ημεδαπούς και αποπειράθηκαν να εξαπατήσουν άλλους δεκατέσσερις (14).

Τα χρηματικά ποσά που απαιτούσαν κυμαίνονταν από 25.000 ευρώ έως και 100.000 ευρώ κατά περίπτωση, ενώ κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά και τιμαλφή αξίας περίπου -22.000- ευρώ.

Επίσης προέκυψε ότι σε βάρος του 58χρονου εκκρεμεί καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά για κλοπή.

Η αστυνομική έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό των υπόλοιπων μελών της οργάνωσης συνεχίζεται, ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Κοζάνης.

This entry was posted on Κυριακή, 1 Νοεμβρίου, 2015 at 20:17 and is filed under ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ - ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ, ΚΟΖΑΝΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply