faghtoΥπάρχουν μικρές αλλαγές που μπορείς να κάνεις για να μην στερείσαι αγαπημένες τροφές και να απολαμβάνεις μια σωστή, υγιεινή διατροφή. Αν στην πίτσα που θα παραγγείλεις προσθέσεις μανιτάρια ή στο πρωινό σου επιλέξεις και ένα μπολ με σταφίδες και δαμάσκηνα ή ακόμα αν φας λίγο σπανάκι με φασόλια μαυρομάτικα πριν κοιμηθείς τότε έχεις τις υγιεινές σου επιλογές χωρίς να στερηθείς κάτι.
Και ένα μικρό μυστικό μόνο για σένα: Να τρως σόγια για αύξηση της μυϊκής σου μάζας γρηγορότερα.

Δες αναλυτικά τι πρέπει να τρως μαζί με τις αγαπημένες σου λιχουδιές:

–        Ξερά δαμάσκηνα και σταφίδες: Μια χούφτα σταφίδες και δαμάσκηνα στο πρωινό σου ή σαν σνακ μετά το γυμναστήριο θα σου παρέχουν το κάλιο που χρειάζεσαι για την σωστή συντήρηση, απόδοση και αποκατάσταση των μυών σου στην προπόνηση. Δεν θα βρεις σε άλλη τροφή ή ποτό την  σωστή και απαραίτητη δοσολογία καλίου που χρειάζεσαι.

–        Μανιτάρια: Βοηθάνε, βάσει ερευνών που έχουν γίνει στο να διατηρείς καθαρό τον οργανισμό σου, αλλά και την κοιλιά σου επίπεδη. Περιέχουν την αντιοξειδωτική ουσία εργοθειονεϊνη που προστατεύει το σώμα σου από καρδιακές παθήσεις, καρκίνο, ακόμα και από τα κορεσμένα λίπη. Το μόνο που έχεις να κάνεις όταν παραγγείλεις πίτσα ξανά είναι να προσθέσεις και μανιτάρια!

–        Φασόλια μαυρομάτικα:  Σε σχέση με άλλες τροφές είναι η καλύτερη φυσική πηγή φυλλικού οξέος που βοηθάει στην αναβάθμιση του ποσοστού φυσιολογικού σπέρματος σε κάθε άντρα. Από έρευνες που έχουν γίνει, ακόμα και υγιείς άνδρες έχουν ένα 4% ασταθές σπέρμα, δηλαδή νοσογόνο που μπορεί να προκαλέσει χρωμοσωματικές διαταραχές στα παιδιά που γεννιούνται. Με την κατανάλωση μαυρομάτικων φασολιών και σπαραγγιών αυτό μπορεί να αποφευχθεί.

–        Σπανάκι: Το μαγνήσιο είναι βασικός παράγοντας στο σώμα σου για τον ομαλό ρυθμό των χτύπων της καρδιάς, τα ισορροπημένα επίπεδα ορμονών και τον νευρομυϊκο συντονισμό. Το σπανάκι είναι μια υγιής πηγή για την λήψη μαγνησίου στον οργανισμό, για να αποφεύγεις κράμπες, αίσθημα διαρκούς κόπωσης, κατάθλιψη ακόμα και απουσία ερωτικής διάθεσης. Μετά το σπανάκι ακολουθούν τα κάσιους και τα αμύγδαλα που μπορείς να συνδυάσεις σε μια υπέροχη θρεπτική σαλάτα για το βραδινό σου γεύμα.

–        Σόγια: Από έρευνες που είχαν δημοσιοποιηθεί πολλοί άνδρες δεν επιλέγουν την σόγια στην διατροφή τους γιατί μπορεί να μείωνε τα επίπεδα τεστοστερόνης. Αυτό όμως συνέβη σε όσους διαβητικούς κατανάλωναν πολύ μεγάλες ποσότητες σόγιας. Πιο τεκμηριωμένες έρευνες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι η λευκίνη, ένα αμινοξύ που υπάρχει σε μεγάλη ποσότητα στα φασόλια σόγιας, έχει την ιδιότητα να επιδιορθώνει τους τραυματισμούς, αλλά και την κούραση των μυών μετά από την προπόνηση. Αν κάποιος γυμνάζεται έντονα και χρησιμοποιεί πολλά βάρη, αν επιλέξει την σόγια στην διατροφή του θα έχει ένα μυστικό όπλο για την άμεση αναβάθμιση του μυϊκού ιστού μετά την γυμναστική.

manslife

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.