ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣΡεπορτάζ της γαλλικής τηλεόρασης τον ήθελε να χρεώνει 55.000 ευρώ για κάθε ομιλία του. Εκείνος φέρεται να υποστηρίζει ότι ούτε… ταξί δεν του πληρώνουν. Τελικά, πόσα παίρνει ο Γιάνης Βαρουφάκης για τις διαλέξεις του;

Σύμφωνα με την ατζέντη του πρώην υπουργού Οικονομικών, το «κασέ» του για κάθε εμφάνιση εκτός Ευρώπης είναι 60.000 δολάρια. Τόσα χρεώνει ο κ. Βαρουφάκης για τα εταιρικά συνέδρια, εκτός «γηραιάς» ηπείρου, στα οποία έχει το ρόλο του βασικού ομιλητή, ενώ πολύ μικρότερη είναι η αμοιβή του όταν πρόκειται για πανεπιστημιακές εκδηλώσεις, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα».

Στην αμοιβή όμως θα πρέπει να προστεθούν και το κόστος του ταξιδιού- ο κ. Βαρουφάκης ζητά πάντα να ταξιδεύει στην Business Class- ενώ ζητά από τους διοργανωτές να του καλύπτουν διαμονή σε ξενοδοχείο πέντε αστέρων, όλα τα γεύματα και τις μετακινήσεις του.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με την ατζέντη του πρώην υπουργού, Τατιάνα Μαρίνκο, που είναι συνεργάτιδα ενός εκ των μεγαλύτερων πρακτορείων, του London Speaker Bureau, το οποίο έχει γραφεία σε όλο τον κόσμο. Η κ. Μαρίνκο έχει έδρα στο Ομάν και συντονίζει κατά κύριο λόγο τις εμφανίσεις του κ. Βαρουφάκη στην Ασία, αλλά και σε άλλα σημεία του πλανήτη αν αυτό του ζητηθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως ανάμεσα σε άλλες προσωπικότητες που εκπροσωπεί το πρακτορείο είναι ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Ντέσμον Τούτου, αλλά και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Μάικλ Ντάγκλας και ο Κέβιν Σπέισι.

Αυτή είναι η Tatjana Marinko:

Στο email της εφημερίδας, για πρόσκληση του κ. Βαρουφάκη σε συνέδριο τράπεζας στη Νέα Υόρκη, η Τατιάνα Μαρίνκο απάντησε ότι η αμοιβή του πρώην υπουργού είναι 60.000 δολάρια- σημειώνοντας βέβαια και τις προαναφερόμενες υπηρεσίες που εκείνος ζητά να του παρασχεθούν- αλλά άφησε ανοιχτό το «παράθυρο» της διαπραγμάτευσης για χαμηλότερη αμοιβή. Από την άλλη, για την παρουσία του σε εκδήλωση Πανεπιστημίου στην Κύπρο ζητήθηκαν 1.500 δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Το ζήτημα των χρημάτων που κερδίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης από τις διαλέξεις του είχε ανοίξει μετά από δημοσίευμα της «Αυγής», με την εφημερίδα να αναπαράγει ρεπορτάζ της γαλλικής κρατικής τηλεόρασης σύμφωνα με το οποίο ο κ. Βαρουφάκης για ομιλίες ζητά 55.000 ευρώ.

Ο ίδιος, σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» αντέδρασε, λέγοντας «Ως τώρα, από τότε που έφυγα από την κυβέρνηση έχω κάνει 10 ομιλίες και 30 διαλέξεις. Και εισέπραξα για όλες περί τα 1.100 ευρώ. Ούτε τα ταξί μου δεν πληρώνουν. Τι είναι αυτά που έγραψαν ότι παίρνω για κάθε ομιλία μου 55.000 ευρώ;..».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.