γαλλια -τροχαιοΤουλάχιστον 42 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία τα ξημερώματα.
Οπως μεταδίδει ο γαλλικός Τύπος,

ένα πούλμαν συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και τυλίχθηκε στις φλόγες σε αυτοκινητόδρομο του Λιμπούρν, στα ανατολικά του Μπορντό. Από τους επιβάτες, κατάφεραν να σωθούν μόνο πέντε, ενώ οι γαλλικές Αρχές εκφράζουν φόβους για πολλούς περισσότερους νεκρούς, αφού το πούλμαν μετέφερε περίπου 74 τουρίστες, οι οποίοι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ήταν Γερμανοί από την Κολωνία και το Αννόβερο και είχαν κερδίσει αυτό το ταξίδι σε διαγωνισμό.

Περίπου 60 πυροσβέστες έσπευσαν αμέσως στο σημείο του δυστυχήματος προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες. Τόσο το πούλμαν όσο και το φορτηγό, το φορτίο του οποίου δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ενας εκ των πυροσβεστών δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πως οι περισσότεροι από τους νεκρούς ήταν ηλικιωμένοι, ενώ νεκρός είναι και ο οδηγός του φορτηγού.

Στο φρικτό δυστύχημα αναφέρθηκε και ο Φρανσουά Ολάντ κατά την επίσκεψή του στον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας χαρακτηριστικά προς τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η χαρά μου θα ήταν μεγάλη αν δεν είχε συμβεί ένα τραγικό δυστύχημα στη Γαλλία».

Το δυστύχημα έγινε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής, σ’ένα σημείο όπου κατηφόριζε για να πραγματοποιήσει μια τελευταία στάση σε ένα μικρό χωριό πριν φτάσει στο Μπορντό.

Πρόκειται για το 2ο πιο θανατηφόρο τροχαίο της χώρας μετά από αυτό του 1982 όταν 53 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους, ανάμεσά τους 44 παιδιά ηλικίας από 6 έως 15 ετών.

Στον τόπο του δυστυχήματος αναμένεται να βρεθεί σε λίγη ώρα και ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς.

Μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο twitter, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφρασε τη λύπη του για το θάνατο των 42 ανθρώπων στη Γαλλία αναφέροντας χαρακτηριστικά «Σοκαρισμένοι από την οδική τραγωδία κοντά στο Λιμπούρν. Οι σκέψεις όλων μας είναι στα θύματα και τις οικογένειες τους»

Μέλη κλαμπ ηλικιωμένων τα θύματα

Τα 42 θύματα από τη σημερινή σύγκρουση λεωφορείου με φορτηγό κοντά στο Μπορντό, στη νότια Γαλλία, ήταν μέλη ενός κλαμπ ηλικιωμένων, που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή, σύμφωνα με όσα δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο BFM ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιερ-Ανρί Μπραντέτ.

Από τη σφοδρή σύγκρουση σε επαρχιακή οδό της νότιας Γαλλίας τραυματίστηκαν ελαφρά άλλα πέντε άτομα.

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.