περι 1

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή επικοινωνίας με τους πολίτες, βρέθηκε στη πόλη των Γρεβενών σε ανοιχτή διαβούλευση με υπηρεσιακούς παράγοντες και πολίτες, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας «Πέτρος Σούλης».

Με επικεφαλής τον Εκτελεστικό Γραμματέα κ. Παντελή Αργυριάδη και την ομάδα έργου που αποτελείται από στελέχη της Περιφέρειας και του Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Συστημάτων Επικοινωνιών και υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι πολίτες των Γρεβενών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ηλεκτρονική διαβούλευση και τους νέους δικτυακούς τόπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
περι 2
Παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ηλεκτρονικής διαβούλευσης opengov.gov.gr για όσους ενδιαφέρονται και μπορούν να μοιραστούν τις ιδέες και τις εμπειρίες τους μέσα από την ενότητα Ιδέες (http://opengov.pdm.gov.gr/ideas/), να συμβουλευτούν τα σύνολα δεδομένων που δημοσιοποιεί η Περιφέρεια μέσα από την ενότητα Δεδομένα (http:opengov.pdm.gov.gr/data/) αλλά και να περιηγηθούν στις βασικές έννοιες της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης μέσα από την ενότητα Γλωσσάρι (http://opengov.pdm.gov.gr/glossary/).

Μπορούν επίσης οι πολίτες να γνωρίσουν τους αναμορφωμένους δικτυακούς τόπους, που φιλοξενούνται στις παραπάνω διευθύνσεις, να γνωρίσουν τις πληροφορίες που τους χρειάζονται και να ανακαλύψουν τρόπους μείωσης της ταλαιπωρίας που πολλές φορές υφίστανται στις συναλλαγές τους με τη Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως συγκεκριμένα επισημάνθηκε από την ομάδα έργου, στόχος της διαβούλευσης είναι να αναζητηθούν νέοι δρόμοι για τη συμμετοχή και την εμπλοκή των πολιτών στα κέντρα λήξης αποφάσεων.
περι 3
Η ηλεκτρονική διαβούλευση και η παρουσίαση νέων δικτυακών τόπων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν ένα μόνο μέρος των δράσεων στα πλαίσια της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, με τελικό στόχο να γίνει η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα στην αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΣΗΜΑΝΔΡΑΚΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.