MHTROP 3Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 η πρώτη συνάντηση της Σχολής Γονέων και Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών, στον Μητροπολιτικό Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Δαβίδ τέλεσε τον αγιασμό της έναρξης των συναντήσεων και παρουσίασε τον πρώτο καλεσμένο – ομιλητή τον Γέροντα Πορφύριο, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βεροίας, ο οποίος μίλησε με θέμα: «Η οικογένεια ως κύτταρο της Εκκλησίας».
MHTROP 2
Πλήθος κόσμου συμμετείχε σε αυτό το πρώτο κάλεσμα της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους γονείς των Γρεβενών. Τόσο ο ομιλητής με την παρουσίασή του, όσο και ο Σεβασμιώτατος με τις παρεμβάσεις του, τόνισαν το γεγονός πως η Ελλάδα είχε και έχει βασικό στήριγμα της πορείας της το θεσμό της οικογένειας, που όμως βάλλεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια.
MHTROP 1
Η Εκκλησία, από την μεριά της στηρίζει την οικογένεια και θεολογικά και ποιμαντικά, γιατί την θεωρεί ως τον σημαντικότερο αρωγό στην πνευματική πορεία της ζωής του ανθρώπου.

Ακολούθησαν ερωτήσεις εύστοχες και ουσιαστικές, πράγμα ενθαρρυντικό για την συνέχεια των συναντήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.