Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Παππάς για τις άδειες: Το ΕΣΡ δεν έχει ούτε νόμιμη σύνθεση ούτε επαρκείς γνώσεις

22 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

νικος παππας συριζα

Με βολές κατά του ΕΣΡ απάντησε ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς στην σφοδρή κριτική που δέχεται από κόμματα της αντιπολίτευσης περί υπερσυγκέντρωσης αρμοδιοτήτων στο πρόσωπό του όσον αφορά τις ραδιοτηλεοπτικές άδειες.

«Το ΕΣΡ δεν έχει νόμιμη σύνθεση όπως παραδέχεται και το ίδιο ούτε επαρκείς γνώσεις για να κρίνει τεχνολογικές μελέτες», υποστήριξε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς για να υπερασπιστεί τις διατάξεις του νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ που του παρέχουν την πλήρη αρμοδιότητα να ορίζει τον αριθμό των αδειών αλλά και το τίμημά τους.

«Πού θα τις αναθέσουμε αυτές τις αρμοδιότητες» αναρωτήθηκε ο υπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Το ίδιο το ΕΣΡ μας λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει όριο στις άδειες».

Ο ειδικός αγορητής του ΠαΣοΚ Θ. Παπαθεοδώρου επέμεινε ότι είναι υπερεξουσίες αυτές που δίνει το νομοσχέδιο στον εκάστοτε υπουργό και τόνισε ότι η λύση είναι να διατυπωθεί με σαφήνεια ότι είναι δέσμια αρμοδιότητα του ΕΣΡ. «Δεν μπορεί την δέσμια αρμοδιότητα να την έχει ο υπουργός», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας μάλιστα ότι «σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει αριθμός αδειών».

Ο κ. Παππάς εν τούτοις κάλεσε τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ξακαθαρίσουν την θέση τους απέναντι στο συζητούμενο νομοσχέδιο και δήλωσε: «Δεν θα κάνουμε το λάθος των προηγούμενων που νόμιζαν ότι με την ανοχή στην παρανομία θα αποσπάσουν την εύνοια. Κάποιοι ίσως θελήσουν να γίνουν πιο σφοδροί στην κριτική απέναντι στην κυβέρνηση. Δημοκρατία έχουμε και είναι δικαίωμα τους».

«Για να αποφανθούμε συγκεκριμένα πρέπει να κατατεθούν γραπτά οι προτάσεις σας», είπε στον βουλευτή της ΝΔ Ελ. Αυγενάκη ο οποίος αντέδρασε λέγοντας ότι ήδη ως εισηγητής έχει καταθέσει στην ομιλία του σειρά θεμάτων επί των οποίων πρέπει να υπάρξουν βελτιώσεις. «Εισηγητής κόμματος και πρέπει να σας τις κάνω τις προτάσεις γραπτά;», του είπε.

iefimerida

This entry was posted on Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου, 2015 at 21:04 and is filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply