danielle708

Εντυπωσίασε τον δύσκολο κόσμο της κλασικής μουσικής όταν ανέβηκε για πρώτη φορά στο  Metropolitan Opera House της Νέας Υόρκης, σε ηλικία 19 ετών.

Ηξερε ότι θα τραγουδήσει όπερα από την ηλικία των οκτω ετών. Η αμερικανίδα  Danielle de Niese, με καταγωγή από την Αυστραλία, αποκαλείται σήμερα «η πιο χαλαρή σοπράνο» στον κόσμο και είναι διάσημη για την ερμηνεία της σε έργα του  Handel, του Mozart και μπαρόκ μουσικής.

Εδώ τραγουδάει στο Ορφέας και Ευριδίκη:


Σήμερα, σε ηλικία 34 ετών η Danielle de Niese θεωρείται παγκόσμιο φαινόμενο και μια από τις μεγαλύτερες τραγουδίστριες όπερας στον κόσμο. Το Times την αποκάλεσε «η γυναίκα που τραγουδάει τα πάντα, που χορεύει τα πάντα, μια σεξοβόμβα σούπερ σταρ». Η εφημερίδα Telegraph δεν γράφει λιγότερα κομπλιμέντα, την αποκαλεί «Η σοπράνο με την σέξι εμφάνιση επιστρέφει».


Τα ΜΜΕ την ρωτούν αν την ενοχλεί που στην δύσκολη καλλιτεχνική της πορεία, όπου μόνο το ταλέντο και η δύναμη μετρούν, την αποκαλούν σέξι.
«Είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω, γεννήθηκα έτσι. Δεν έκανα καμία προσπάθεια για να έχω αυτό το πρόσωπο. Και ευχαριστώ το θεό που μου έδωσε αυτό το σώμα και την φυσική αντοχή για να μπορώ να μοιραστώ τη συγκίνηση της μουσικής στη σκηνή. Δούλεψα με τους μεγαλύτερους μαέστρους στον κόσμο, Levine, Masur, Ozawa, Jacobs, Christie, Minkowski, Harnoncourt, Previn, Rousset, Haïm… Ποτέ δεν μου μίλησαν για το παρουσιαστικό μου, μετρούσε μόνο η δουλειά μου. Μελέτησα πιάνο και θεωρία μουσικής από την ηλικία των 8 ετών. Με θλίβει όταν οι άνθρωποι παρατηρούν μόνο την εμφάνισή μου, αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι», απαντά.


Της προσάπτουν ότι όταν έπαιξε την Κλεοπάτρα στο έργο «Ιούλιος Καίσαρ» -, σε διεύθυνση του David McVicar, έναν ρόλο που την έκανε διεθνώς γνωστή- ο σκηνοθέτης την έκανε πολύ σέξι. Η ίδια απαντά ότι στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ είναι πολλές οι τραγουδίστριες όπερας που είναι πιο όμορφες από εκείνη, αλλά το ταλέντο μετράει.


«Με κολακεύει να γράφει ο βρετανικός τύπος ότι είμαι σεξοβόμβα, αλλά δεν έδειξα τίποτα, ενώ έτσι που το γράφουν ο κόσμος θα νομίζει ότι ήμουν εντελώς γυμνή! Αλλες το έχουν κάνει, βέβαια. Η Maria Ewing ήταν γυμνή σε ένα έργο στην Αυστραλία, η Christine Schäffer επίσης, στο έργο Herrmann που παρουσιάστηκε στο Αμστερνταμ.
Η  Danielle de Niese είναι παντρεμένη με τον μουσικό και πρόεδρο του Φεστιβάλ της πόλης  Glyndebourne της Μεγάλης Βρετανίας και έχουν ένα παιδί.


Η Danielle de Niese στην Metropolitan Opera για τα έργα του  «The Enchanted Island» και «Così fan tutte».


Το σπίτι τους στο χωριό Glyndebourne: Το θέατρο βρίσκεται στο κέντρο δεξιά και το σπίτι τους αριστερά.

«Ο μπαμπάς μου ασχολείται με τα τραπεζικά, η μαμά μου διευθύνει μια εταιρεία βιταμινούχων. Είναι πραγματικά απασχολημένοι, αλλά έρχονται σε όλες τις πρεμιέρες μου», έχει δηλώσει η ίδια.

Η De Niese γεννήθηκε στη Μελβούρνη από γονείς που είχαν μεταναστεύσει από τη Σρι Λάνκα στην Αυστραλία, όταν ήταν έφηβοι. Εχει ρίζες επίσης από Ολλανδούς και Σκώτους προγόνους. Το 1988 σε ηλικία 9 ετών έγινε η νεότερη νικήτρια του τηλεοπτικού σόου Young Talent Time της Αυστραλίας.
Η οικογένειά της μετακόμισε το 1990 στο Λος Αντζελες και έγινε τακτική καλεσμενη στο τηλεοπτικό πρόγραμμα L.A. Kids για το οποίο κέρδισε και το Emmy Award σε ηλικία 16 ετών.

 

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.