Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Διατίθεται από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης – Τι γίνεται με το επίδομα

15 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣΑρχίζει σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης με την τιμή του λίτρου να κυμαίνεται από

85 έως και 88 λεπτά.

Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης δεν γνωρίζουν ακόμη για το τι θα αποφανθεί το υπουργείο Οικονομικών το οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τη διαδικασία χορήγησής του.

Σύμφωνα με το Mega, το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να διατηρηθεί ο ΕΦΚ στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 23 λεπτά το λίτρο, το επίδομα θέρμανσης όμως να μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρυσι, δηλαδή από τα 35 στα 17 με 18 λεπτά το λίτρο.

Σε αυτή την περίπτωση η τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης διαμορφώνεται στα 85 – 86 λεπτά το λίτρο στην Αθήνα και τα μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ η τιμή με επιδότηση θα κυμαίνεται από 67 – 68 λεπτά το λίτρο”.

Το σενάριο όμως αυτό ενισχύει το “ψαλίδι” κατά 100 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται στο προσχέδιο του προϋπολογισμού για το επίδομα θέρμανσης.

Ένα δεύτερο σενάριο, που φαίνεται όμως να απομακρύνεται, προβλέπει μείωση του ΕΦΚ στα 10 λεπτά το λίτρο, με κατάργηση όμως του επιδόματος θέρμανσης. Σε μια τέτοια περίπτωση η τιμή πώλησης θα διαμορφωθεί περίπου στα 70 λεπτά το λίτρο.

This entry was posted on Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου, 2015 at 11:43 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply