Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Προδημοσίευση-Διαβούλευση 4 νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-2020

13 Οκτωβρίου, 2015 by Χρήστος Μίμης

εσπα espa

εσπα

Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κ. Γ. Σταθάκης και ο Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ κ. Α. Χαρίτσης ανακοίνωσαν, χτες, την προδημοσίευση τεσσάρων (4) προγραμμάτων ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΠΑνΕΚ του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Πρόκειται για προδημοσίευση των προγράμματων με στόχο την καλύτερη προετοιμασία των ενδιαφερόμενων και την ανοικτή διαβούλευση προκειμένου να βελτιστοποιηθούν τα χαρακτηριστικά των δράσεων από τη συλλογή απόψεων και παρατηρήσεων. 

  • Η διαβούλευση θα είναι ανοικτή μέχρι και ένα μήνα μετά την ημερομηνία προδημοσίευσης (από 12 Οκτωβρίου)
  • Όταν πραγματοποιηθεί  η οριστική προκήρυξη του κάθε προγράμματος, η Πρόσκληση που θα περιέχει τους τελικούς όρους και προυποθέσεις και τα δικαιολογητικά θα αναρτηθεί με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά αρχεία  στις ιστοσελίδες του ΕΣΠΑ  www.espa.gr    και της ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ www.antagonistikotita.gr .
  • Η περίοδος υποβολής προτάσεων θα ξεκινήσει με τη δημοσίευση της πρόσκλησης  και θα διαρκέσει τουλάχιστον 2 μήνες.
  • Στην αξιολόγηση των αιτήσεων ο χρόνος υποβολής δεν προσφέρει κάποιο πλεονέκτημα, ενώ στην παρούσα φάση δεν υπάρχει λόγος προσφυγής σε συμβούλους ειδικευμένους στην κατάθεση αιτήσεων.
  • Οι δαπάνες θεωρούνται επιλέξιμες προς χρηματοδότηση εφόσον πραγματοποιηθούν μετά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.

 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για παρακάτω προγράμματα:

  • Ενίσχυση της αυτοαπασχόλησης πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης γεννημένων πριν το 1991 συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ. Μέσω του προγράμματος, αναμένεται να ενισχυθούν 2200 πτυχιούχοι για την πραγματοποίηση επενδύσεων προϋπολογισμού 5.000 με 25.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση αφορά το 100% της επένδυσης.
  • Ενίσχυση νεοφυών επιχειρήσεων. Προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ και αφορά επενδύσεις έως 60.000 ευρώ για το 100% της επένδυσης. Στοχεύει σε αξιοποίηση από 2.500 επιχειρήσεις.
  • Αναβάθμιση επιχειρήσεων που αναπτύσσονται σε νέες αγορές , με έμφαση στην εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 130 εκατ. ευρώ και αφορά έως 1800 επιχειρήσεις.
  • Ενίσχυση των μικρών τουριστικών επιχειρήσεων συνολικού προϋπολογισμού 50 εκατ. ευρώ που αφορά επενδύσεις από 15.000-150.000 ευρώ και στοχεύει στην ενίσχυση έως 700 επιχειρήσεων.

Διαβάστε αναλυτικά τις δράσεις στα παρακάτω links:

Προδημοσίευση Δράσης _Τουρισμού

Προδημοσίευση Δράσης ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧ

Προδημοσίευση Δράσης ΝΕΟΦΥΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡ

Προδημοσίευση Δράσης_ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ

Σύνοψη_Προδημοσίευση_Δράσεων

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΣΠΑ στο www.espa.gr  και για το ΕΠΑνΕΚ στο www.antagonistikotita.gr

anko-eunet

This entry was posted on Τρίτη, 13 Οκτωβρίου, 2015 at 18:33 and is filed under ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply