Γρεβενά – ΝΕΑ- ΕΙΔΗΣΕΙΣ – news- GREVENA TV

O No 1 Ραδιοφωνικός σταθμός της Δυτικής Μακεδονίας με έδρα τα Γρεβενά

Γιατί δεν μπορείτε να αποκτήσετε six pack -7 λόγοι (λίστα)

11 Οκτωβρίου, 2015 by Σταματίνα

koiliakoi-708_0Κάνετε κοιλιακούς για μήνες, αλλά προκοπή δεν βλέπετε. Δύο γυμναστές επισημαίνουν τα επτά πιο συχνά λάθη που γίνονται στην προσπάθεια απόκτησης six pack και αποκαλύπτουν αντίστοιχους τρόπους για να χτίσετε τέλειους κοιλιακούς.

Δεν τρώτε σωστά

«Αυτό που λέγεται ότι οι κοιλιακοί χτίζονται στην κουζίνα, είναι σωστό. Μερικές φορές οι άνθρωποι νομίζουν ότι κάνουν υγιεινές επιλογές, αλλά τα τρόφιμα που αγοράζουν περιέχουν πολλά κρυφά σάκχαρα και άλλα συστατικά που κάνουν κακό. Προσοχή στα λάιτ και χωρίς ζάχαρη προϊόντα που κρύβουν πολλές παγίδες».

Παραμελείτε την πλάτη σας και τα πλευρά σας

«Συχνά οι άνθρωποι επικεντρώνονται στο μπροστά μέρος του σώματός τους και ξεχνούν τα πλαϊνά τους και την πλάτη τους. Κάντε μια ποικιλία ασκήσεων για όλο τον κορμό, συνδυάστε καρδιαγγειακή άσκηση και Πιλάτες».

Δεν κοιμάστε αρκετά

«Οπως το στρες, έτσι και ο ύπνος είναι ένα άλλο ζήτημα που παραβλέπουν όλοι στο ”χτίσιμο” των κοιλιακών. Η απώλεια ύπνου προκαλεί πείνα και αύξηση της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες που ευθύνεται για την αύξηση του λίπους. Απλά πράγματα, όπως το διάβασμα ενός βιβλίου, ο ύπνος σε απόλυτο σκοτάδι, η απενεργοποίηση όλων των ηλεκτρικών συσκευών, μπορούν να βοηθήσουν».

Εστιάζετε μόνο στην καρδιαγγειακή άσκηση

Παρά το γεγονός ότι η καρδιαγγειακή άσκηση είναι πολύ σημαντική για την απώλεια λίπους, δεν πρέπει να επικεντρώνεστε στο πόσες θερμίδες έχετε κάψει ή πόσα βήματα έχετε κάνει. Οι θερμίδες που καίγονται από την καρδιαγγειακή άσκηση μπορούν γρήγορα να ξαναληφθούν. Και μάλιστα σε τέτοια ποσότητα που να είναι επιβλαβής. Θα πρέπει, εκτός από καρδιαγγειακή άσκηση να κάνετε και κάποιο είδος άσκησης με αντιστάσεις ή βάρη. Είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την εξασφάλιση μακροπρόθεσμων αποτελεσμάτων. Τα βάρη και οι αντιστάσεις και σχήμα στο σώμα δίνουν και αυξάνουν το μεταβολισμό για να καίτε περισσότερες θερμίδες σε κατάσταση ηρεμίας».

Αναπνέετε γρήγορα

«Οι βαθιές εισπνοές και εκπνοές θα σας δώσουν την ευκαιρία να ηρεμήσετε, να συγκεντρωθείτε και να διαχειριστείτε το άγχος σας καλύτερα».

Δεν κάνετε σπριντ

«Η υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση ή το σπριντ είναι από τις καλύτερες μεθόδους για να αυξήσετε το μεταβολισμό σας, να βελτιώσετε την ικανότητά σας να καίτε λίπος και να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Δεν υπάρχει τίποτα που να φέρνει καλύτερα αποτελέσματα από ότι η προσθήκη 6 έως 10 σπριντ στο τέλος της προπόνησης».

Δεν αφιερώνετε χρόνο

«Κάποιοι άνθρωποι χρειάζονται περισσότερο χρόνο από κάποιους άλλους για να δουν αποτελέσματα. Προσεγγίστε την άσκηση με τη σωστή νοοτροπία και μην αποθαρρύνεστε. Να είστε συνεπείς και υπομονετικοί και θα δείτε αποτελέσματα».

iefimerida

This entry was posted on Κυριακή, 11 Οκτωβρίου, 2015 at 19:02 and is filed under ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply