TZITZIKVSTAWΣφοδρή επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην Πάτρα.

Τον υποψήφιο για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκαν φίλοι και υποστηρικτές του που είχαν γεμίσει την αίθουσα στο ξενοδοχείο ΑΣΤΗΡ.

«Είμαστε έτοιμοι να νικήσουμε τον Αλέξη Τσίπρα», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο κ. Τζιτζικώστας τονίζοντας: «Είμαι υποψήφιος που ξέρω να διεκδικώ. Και είμαι αποφασισμένος να κάνω τη Νέα Δημοκρατία ένα μεγάλο κόμμα. Μαζί μπορούμε και θα τα καταφέρουμε». Προσδιόρισε μάλιστα τις κινήσεις που θα κάνει για να κερδίσει τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές αλλά και το πώς οραματίζεται την ΝΔ μεγάλη, όπως ο ιδρυτής της Κωνσταντίνος Καραμανλής: «Από την δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής Αριστεράς». Ο κ. Τζιτζικώστας προειδοποίησε εξάλλου, αναφορικά με την αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ: «Ας μην έχουν ψευδαισθήσεις ορισμένοι. Δεν έχουμε άλλο χρόνο. Η βαθιά ανανέωση της παράταξής μας είναι ιστορική ανάγκη. Αλλιώς θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή».

Μιλώντας με την ιδιότητά του ως Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, είπε ότι είχε καταφέρει να δημιουργήσει μια μεγάλη κοινωνική συμμαχία που βάζει πρώτο το συμφέρον του πολίτη και μετά όλα τα άλλα. Ενώ αναφερόμενος στην διαδικασία εκλογής προέδρου στη ΝΔ τόνισε: «Τώρα πρέπει να αλλάξουμε το κόμμα. Πρώτα εμείς και μετά όλοι οι άλλοι».

Στην εκδήλωση μεταξύ άλλων παρέστησαν οι:

Βουλευτές: Μηταράκης, Ασημακοπούλου, Κατσανιώτης,

Πρώην βουλευτές: Μαρκόπουλος, Νταβλούρος, Ράγιου, Νταβρής,

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας Γιάννης Μάκκας, στελέχη της ΝΟΔΕ και πολλοί άλλοι.

Το κείμενο της ομιλίας του Απόστολου Τζιτζικώστας στην Πάτρα:

Φίλες και φίλοι. Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.

Σας ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή σας.

Το μήνυμά σας είναι ξεκάθαρο:

Σήμερα, εδώ από την Πάτρα ξεκινάει το αύριο της παράταξής μας. της ανοιχτής, της σύγχρονης, της ισχυρής, Νέας Δημοκρατίας, έτσι όπως τη θέλουμε, έτσι όπως την ονειρευόμαστε.

Φίλες και φίλοι.

Ξεκινάω από την Πάτρα. Αυτό είναι το πρώτο βήμα του αγώνα που όλοι μαζί θα δώσουμε, για να αλλάξουμε πρώτα εμείς, και να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα

Το πρώτο που θέλω να πω, πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι ότι αν αυτό που γίνεται σήμερα εδώ, γινόταν πιο συχνά, όλα θα ήταν διαφορετικά.

Αν στο κόμμα μας, μιλούσαμε πιο ανοιχτά και σταθερά, και όχι μόνο στις εκλογικές αναμετρήσεις, αν δουλεύαμε μόνο συλλογικά, και όχι πίσω από κλειστές πόρτες, θα ήταν όλα διαφορετικά.

Γιατί γίνεται να είναι όλα διαφορετικά. Αυτή άλλωστε είναι η δύναμη της δημοκρατίας. Να ακούει, να συνθέτει, να υπηρετεί τους πολλούς. Γιατί αυτή είναι και η δύναμη της δικής μας Παράταξης.

Η δική σας φωνή. Η φωνή που μόνο όταν ακούγεται, κερδίζουμε τις μάχες. Και ήρθε η ώρα να ακουστεί πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά από ποτέ.

Δεν μας ταιριάζει να είμαστε σιωπηλοί. Δεν αξίζει στη Νέα Δημοκρατία να μικραίνει. Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και ισχυρή.

Όπως την οραματίστηκε, όπως την δημιούργησε, ο ιδρυτής της, ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Από την δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής Αριστεράς.

Θέλουμε τη Νέα Δημοκρατία μεγάλη και ισχυρή: Από την δημοκρατική Δεξιά μέχρι τις παρυφές της πατριωτικής Αριστεράς.

Φίλες και φίλοι.

Σήμερα αυτός ο κόσμος, ο πολύς κόσμος που είναι κοντά μας ιδεολογικά, απέχει. Νοιώθει απογοήτευση, πικρία, θυμό. Αντί όμως να κουνάμε το δάχτυλο σε αυτό τον κόσμο,

πρέπει να κοιταχτούμε στον καθρέφτη και να δούμε τι έφταιξε. Τι προχώρησε καλά και τι όχι τα προηγούμενα χρόνια.

Μόνο τότε θα κάνουμε μια ουσιαστική νέα αρχή. Που δεν μηδενίζει. Που συνθέτει. Που διατηρεί τις αρχές μας.

Και με ισχυρή ομάδα, με συλλογικότητα, με ότι καλύτερο έχουμε, με δημιουργικούς ανθρώπους μέσα από την κοινωνία, θα χτίσουμε το μέλλον.

Αλλάζουμε πρώτοι εμείς. Τολμάμε να πούμε επιτέλους αυτό που είναι λογικό. Κάνουμε πράξη την ιδεολογία μας.

Και ας μην έχουν ψευδαισθήσεις ορισμένοι. Δεν έχουμε άλλο χρόνο.

Η βαθιά ανανέωση της παράταξής μας είναι ιστορική ανάγκη. Αλλιώς θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή

Και ας μην έχουν ψευδαισθήσεις ορισμένοι. Δεν έχουμε άλλο χρόνο.

Η βαθιά ανανέωση της παράταξής μας είναι ιστορική ανάγκη. Αλλιώς θα μας ξεπεράσει η ίδια η ζωή. Τώρα πρέπει, να σταματήσουμε να ανακυκλώνουμε τα ίδια, να μεγαλώσουμε την Παράταξή μας με όσους σήμερα δεν εκφράζονται από κανέναν.

1) Άνθρωποι που προσπαθούν, που μοχθούν κάθε μέρα, και αισθάνονται ότι οι πολιτικοί ζουν εκτός πραγματικότητας.

2) Νέοι που δεν μπορούν ούτε να ονειρευτούν, γιατί είναι αποκλεισμένοι από όλα.

3) Επιστήμονες και ερευνητές που προσπαθούν να δραπετεύσουν από μια Ελλάδα αφιλόξενη και αδιάφορη για την καινοτομία.

4) Όλοι εκείνοι που περπάτησαν και του δρόμο του μνημονίου και το δρόμο του αντιμνημονίου και μόνο έχασαν.

Τώρα είναι η ώρα να τολμήσουμε να πάμε κόντρα στην παρακμή. Τώρα είναι η ώρα να αλλάξουμε όσα μας κρατούν στο χθες.

Τώρα είναι η ώρα να κερδίσουμε τις μάχες. Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε το μέλλον των πολλών πάνω από τα συμφέροντα των λίγων.

Γιατί πλέον ο κύκλος κλείνει. Και το κατανοούμε όλοι. Ζούμε τις τελευταίες ψευδαισθήσεις της Μεταπολίτευσης και του σοκ της κρίσης.

Με τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει την πόρτα. Με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα, γέννημα θρέμμα της νοοτροπίας που έφερε τη χώρα σε αυτή τη θέση.

Απέδειξε άλλωστε ο κ. Τσίπρας το πόσο συνεπής συνεχιστής του παλιού είναι. Δίπλα του βρήκαν στέγη όσοι ήθελαν να συνεχίσουν να είναι «βολεμένοι». Στο πρόσωπό του ανανεώθηκε η τέχνη των ψεύτικων υποσχέσεων.

Για αυτό ειλικρινά πιστεύω ότι, στις εκλογές δεν κέρδισε ο νέος και κυνικός λαϊκισμός, ως πρόταση και δρόμος για το μέλλον.

Επικράτησε η ανάγκη αλλαγής όσων άσκησαν εξουσία και συνδέθηκαν με τον πόνο που έφερε η κρίση

Δεν «ξεμπερδέψαμε με το παλιό» όμως. Και μόνο οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, με τις αοριστίες, τα σκληρότερα μέτρα, την προφανή έλλειψη προετοιμασίας για ισοδύναμα, και την τεράστια υποκρισία, είναι ο ορισμός του «παλιού».

Και το παλιό, όταν υποκρίνεται το «νέο», είναι παρακμή.

Φίλες και φίλοι.

Το ερώτημα της κοινωνίας δεν έχει απαντηθεί. «Μπορούν ποτέ τα πράγματα να αλλάξουν σ’αυτή τη χώρα;» Σε αυτό καλείται να απαντήσει η Νέα Δημοκρατία, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας Και τώρα που μιλάτε εσείς.

Με την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος, επιλέγουμε απάντηση. Επιλέγουμε το μήνυμα που θα στείλουμε στην κοινωνία. Ακόμη μια φορά η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει την ευθύνη.

Όπως έκανε πάντα, όταν η πατρίδα ήταν σε δύσκολο σταυροδρόμι. Όπως όταν εδραίωνε τη Δημοκρατία και το πολίτευμά μας. Όπως όταν έβαζε τη χώρα στο τραπέζι των ισχυρών της Ευρώπης. Όπως πάντα.

Φίλες και φίλοι,

Είμαι υποψήφιος για την Προεδρία του Κόμματος σε μια κρίσιμη περίοδο. Σε μια εποχή που δεν αρκεί να είσαι νέος, με «καλό βιογραφικό σπουδών και επαγγελματικής πορείας, με σημαντική εμπειρία διοίκησης».

Άφθαρτος από την διαχείριση της κεντρικής εξουσίας που ο κόσμος καταψήφισε. Είμαι υποψήφιος γιατί ξέρω να διεκδικώ μεγάλες, συλλογικές πολιτικές νίκες που αγκαλιάζουν την κοινωνία.

Γιατί μπορώ να απελευθερωθώ από τους κομματικούς συσχετισμούς για να μεγαλώσω την Παράταξη. Γιατί μπορώ να αθροίσω δυνάμεις, να ενώσω κάτω από τον κοινό σκοπό.

Το έχω κάνει. Και μαζί μπορούμε να το κάνουμε για όλη τη χώρα. Πριν από ενάμιση χρόνο, στην περιφέρεια, δημιουργήσαμε τη μεγαλύτερη κοινωνική συμμαχία που έγινε ποτέ στην Ελλάδα, απέναντι σε όλους και σε όλα, απέναντι σε μηχανισμούς και συστήματα.

Το ίδιο συμβαίνει και τώρα. Μαζί μπορούμε να το ξανακάνουμε, και θα το ξανακάνουμε.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.

Είμαι εδώ και ζητώ την στήριξή σας, για να τολμήσουμε, να αλλάξουμε τώρα και πρώτα εμείς,

και είμαι βέβαιος ότι θα είμαστε έτοιμοι στην επόμενη αναμέτρηση να κερδίσουμε τις εθνικές εκλογές.

Ξέρω ότι χρειάζεται σκληρή δουλειά και ευθύνη.

Όμως δεν είμαι μόνος. Έχω εσάς, και μαζί έχουμε τη δύναμη να τα καταφέρουμε.

Φίλες και φίλοι,

Θα το έχετε ακούσει. Αναρωτιούνται διάφοροι για μένα:

«Μα καλά, πώς το αποφάσισε να ξεκινήσει; Πώς τόσο ξαφνικά; Ποιον ή ποιους έχει πίσω του; Ποιες δυνάμεις, ποιες συμφωνίες, ποιες πλάτες;»

Το ομολογώ: Ναι, έχω πλάτες. Τις πλάτες των Νεοδημοκρατών, τις πλάτες της βάσης και των απλών μελών και μόνο.

Και δεν τις έχω πίσω μου, τις έχω δίπλα μου, Και μαζί θα αλλάξουμε την παράταξη και τελικά και όλη τη χώρα.

Φίλες και φίλοι.

Οι εξελίξεις είναι τόσο ραγδαίες πλέον που «καταπίνουν» στην κυριολεξία τα πολιτικά σχήματα και τα πρόσωπα.

Τις ήττες, αλλά και τις νίκες. Τίποτε δεν φαίνεται να μπορεί να κρατήσει πολύ.

Κανένας δεν είναι «ισχυρός» με τον τρόπο που συνέβαινε σε άλλες δεκαετίες.

Οι πολίτες δεν περιμένουν σωτήρες.

Και τίποτε από τα παραμύθια του κ. Τσίπρα δεν ισχύει.

Μόλις αρχίσουν οι επιπτώσεις από την συμφωνία που φέρει την υπογραφή του,

θα φανεί και το μέγεθος της αποτυχίας του.

Η κοινωνία κουράστηκε, από τις παρατάσεις και τις καθυστερήσεις.

Πρέπει να ολοκληρώσουμε τις βαθιές αλλαγές που θα υπερασπιστούν την κοινωνική συνοχή.

Τις αλλαγές που χρειάζονται ώστε να πάρει μπρος η οικονομία. Πρέπει η χώρα μας να αρχίσει να παράγει πλούτο ώστε να έχει να κατανείμει κοινωνικά αγαθά.

Οτιδήποτε άλλο είναι απλώς κυνισμός και ειρωνία σε βάρος των πιο αδύνατων. Γιατί χωρίς την ενίσχυση της οικονομίας, πρώτα εκείνοι πλήττονται. Όμως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύει σε αυτό.

Δεν ενδιαφέρεται για τους άνεργους και συνεχίζει να δαιμονοποιεί τις επενδύσεις, όπως είναι τα αεροδρόμια και τα μεταλλεία στις Σκουριές. Δεν μπορούν να κάνουν καμία αλλαγή. Δεν μπορούν να δώσουν καμία σύγχρονη απάντηση,

μόνο αναμασάνε παρωχημένα σχήματα και ασυνάρτητες θεωρίες. Εκεί, βρίσκεται το μέτρο για τον δικό μας πολιτικό, ιδεολογικό και οργανωτικό επανακαθορισμό.

Στις απαντήσεις:

1) Για το κράτος που δεν πρόκειται να κάνει βήμα με τον ΣΥΡΙΖΑ ώστε να διευκολύνει τις επενδύσεις.

2) Για τους θεσμούς που έχουν απαξιωθεί.

3) Για την μετριοκρατία που καταδικάζει τη χώρα, διώκει την αριστεία και διώχνει στο εξωτερικό όσους μπορούν να πάνε μπροστά τον τόπο.

4) Στην υποστήριξη της δημιουργικής Ελλάδας που υπάρχει.

Και δεν ανέχεται ούτε να της κουνάνε το δάχτυλο, ούτε να ζητάει δανεικά για πάντα.

Σε όλα τα ερωτήματα που δεν θα είναι πλέον γενικά, αλλά πολύ συγκεκριμένα, οφείλουμε να έχουμε την απάντηση που «κερδίζει».

Για αυτό και όταν με ρωτάνε «Μπορεί να κερδίσει η παράταξή μας τον Τσίπρα;» απαντώ:

Αν πολεμήσουμε, αν αλλάξουμε μπορεί, και θα τον κερδίσει.

Φίλες και φίλοι να ξεκαθαρίσω κάτι:

Η Δημοκρατία μας είναι κοινοβουλευτική. Τις μάχες όμως δεν τις χάσαμε στη Βουλή, όπου είχαμε πάντα εξαιρετική κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Τις μάχες τις χάσαμε στην κοινωνία.

Και πρώτα εκεί πρέπει να τις ξανακερδίσουμε. Οι μύθοι και οι ψεύτικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα δεν δόθηκαν στις κοινοβουλευτικές συγκρούσεις.

Δόθηκαν στις επαγγελματικές ομάδες, τους συνταξιούχους, τους νέους, και δίπλα σε αυτούς πρέπει να είμαστε με αληθινές, ρεαλιστικές λύσεις. Οι πολιτικές χαράσσονται στην κοινωνία, μαζί με την κοινωνία, για την κοινωνία.

Και εμείς θα δώσουμε τη μάχη σε όλα τα επίπεδα.

Η Νέα Δημοκρατία διαθέτει πολλά άξια και ικανά κοινοβουλευτικά στελέχη, που θα ανταποκριθούν με πλήρη επάρκεια και επιτυχία, στις θεσμικές λειτουργίες του κοινοβουλίου,

με τον τρόπο που ορίζει ρητά το Σύνταγμα, ο κανονισμός της Βουλής, και το Καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας. Θα βάλουμε όλες μας τις δυνάμεις.

Θα αγωνιστούμε με τρόπο συλλογικό και ενιαίο. Συμπαγή και δυναμικό. Όπου κι αν δίνει η Παράταξη τη μάχη, τη δίνει ενιαία και συντεταγμένα. Και η φωνή μας θα είναι πιο δυνατή από ποτέ.

Φίλες και φίλοι,

Το ουσιαστικό ερώτημα είναι ένα.

«Ποιά θα είναι η Νέα Δημοκρατία την επόμενη μέρα;»

Η Νέα Δημοκρατία είναι η Κεντροδεξιά Παράταξη της χώρας και αυτό που σχεδιάζω εγώ είναι να γίνει και σύγχρονη.

Να γίνει ξανά μεγάλη.

Μια μεγάλη Νέα Δημοκρατία που δεν βάζει ταμπέλα στον εαυτό της, ούτε στον κόσμο της.

Ένα κόμμα που με τον τρόπο που λειτουργεί δίνει δείγμα γραφής στην κοινωνία για το πως θα κυβερνήσει.

Ένα κόμμα ανοιχτό.

1) Με οργανωμένο διάλογο με την κοινωνία και τις οργανώσεις των πολιτών.

2) Με δομές ώστε να προσελκύσουμε τα καλά μυαλά της χώρας, αλλά και τους νέους ανθρώπους που τώρα είναι στο περιθώριο.

Ένα κόμμα συμμετοχικό.

1) Που θα δίνει λογαριασμό στον κόσμο του για τις πολιτικές του επιλογές.

2) Που θα ζητά από τη βάση το «ναι» ή το «όχι» για την στρατηγική του.

3) Με τοπικά δημοψηφίσματα.

4) Με ανάδειξη του 50% των υποψήφιων βουλευτών από τοπικές ψηφοφορίες όλων των μελών.

Ένα κόμμα της αξιοκρατίας και όχι της επετηρίδας.

Με καθορισμένες θητείες για όλους τους ρόλους, με πρώτη αυτή του προέδρου.

Επειδή γίνεται – σωστά – πολύ κουβέντα για την ενότητα:

Σημασία έχει να καταλάβουμε ότι:

Την ενότητα μπορεί να την εξασφαλίσει μόνο η ουσιαστική ανανέωση που θα δώσει τον αέρα για πολιτικές νίκες.

Η επανασύνδεση με την κοινωνία μπορεί να γίνει μόνο αν η λογική των μεγάλων αλλαγών δεν χαθεί μέσα σε ακρότητες.

Για μένα, η ουσία βρίσκεται στο να υποστηρίξουμε σε όλα τα επίπεδα της πολιτικής μας παρουσίας αυτό που είμαστε.

Αυτό που μας έκανε να είμαστε στη Νέα Δημοκρατία.

Τις αξίες που όλοι μοιραζόμαστε:

Τον πολιτικό ορθολογισμό, την κοινή λογική.

Το βαθύ σεβασμό για τον άνθρωπο και την ατομικότητά του.

Το σύγχρονο πατριωτισμό.

Αυτές οι αξίες σήμερα, μας καλούν να τολμήσουμε.

Να τολμήσουμε να αλλάξουμε.

Και το να αλλάξουμε δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε μόνο αρχηγό.

Σημαίνει ότι αλλάζουμε σελίδα, αλλάζουμε το κόμμα μας,

ετοιμαζόμαστε για την αναμέτρηση με τις μεγάλες προκλήσεις,

με τη βαθύτερη όλων:

Να φύγει η χώρα από την παρακμή.

Να βρεί ένα δρόμο που δεν θα καιροφυλαχτεί συνεχώς η αστάθεια.

Που δεν θα μεγαλώνει η ανεργία, με το νέο κρατισμό που εκπροσωπεί ο ΣΥΡΙΖΑ,

ο οποίος δεν ενδιαφέρεται για τους άνεργους, αλλά για την κομματική πελατεία.

Που δεν θα απομονώνεται η χώρα στο εξωτερικό.

Που δεν θα ανησυχούν οι πολίτες για τους κόπους μιας ζωής από μια στραβοτιμονιά.

Τώρα στόχος δεν είναι μόνο οι αναμετρήσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους.

Τώρα χρειάζονται νίκες απέναντι στον εαυτό μας,

για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ξανά την εμπιστοσύνη της κοινωνίας.

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες.

Ξεκινάμε σήμερα εδώ από την Πάτρα.

Συνεχίζουμε σε όλη την Ελλάδα.

Δίνουμε έναν αγώνα μεγάλο και καθαρό.

Χωρίς εξαρτήσεις, χωρίς ανταλλάγματα και μηχανισμούς.

Με τη δύναμη της κοινωνίας.

Τη μόνη δύναμη που κινεί και αλλάζει τον κόσμο.

Πάμε λοιπόν. Πάμε δυνατά.

Με το ίδιο πάθος. Πάμε γειτονιά – γειτονιά. Σπίτι – σπίτι. Πόρτα – Πόρτα.

Το καινούργιο γεννιέται. Το καινούργιο έρχεται. Το φέρνουμε εμείς.

Μαζί χτίζουμε το αύριο της παράταξής μας. Τη μεγάλη Νέα Δημοκρατία.

Μόνο έτσι γίνεται. Μόνο μαζί μπορούμε. Τολμάμε. Αλλάζουμε.

Κερδίζουμε. Για τη Νέα Δημοκρατία. Για την Πάτρα, την Αχαΐα. Για την Ελλάδα.

Σας ευχαριστώ».

iefimerida

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.